Sport

2015.04.18. 15:35

MVSC: A Palota RSC elleni kötelezőnek tűnő

Vasárnap estére meg lehet az MVSC biztos bennmaradást jelentő 10. helye, de ehhez nyerni kell.

Vasárnap estére meg lehet az MVSC biztos bennmaradást jelentő 10. helye, de ehhez nyerni kell.A női röplabda NB I alsóházi rájátszásában, a 9–12. helyért zajló csatározásokban az utolsó előtti, vagyis az 5. forduló mérkőzéseit játsszák ezen a hétvégén. Ennek keretében szombaton 17.00-tól Miskolcon, a Csokonai úti csarnokban az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI gárdája a Palota RSC-t látja vendégül, míg vasárnap a Budaörsi DSE az MTK Budapestet fogadja. Amennyiben az eredmények úgy alakulnak, lehet, hogy utóbbi meccs után már elmondhatja magáról a miskolci csapat, hogy megszerezte a jövő évi élvonalbeli tagságot. Ehhez „csak” annyi kell, hogy idehaza legyőzzék a tök utolsó, és már biztos kiesőnek számító Palota RSC-t, továbbá, hogy az az MTK, amelyik eddig csak egy játszmát veszített a rájátszásban (az MVSC vendégeként) legalább két játszmát nyerjen vasárnap, mert ez esetben a Budaörs már nem végezhet jobb helyen az MVSC-nél.

Saját magukra

– Nekünk elsősorban a saját dolgunkra kell figyelni, arra, hogy a kötelezőnek tűnő győzelmet megszerezzük, lehetőleg jó játékkal párosulva hozzuk a meccset, 3 ponttal – foglalta össze a várakozásait Kerekes Attila, az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI edzője. – A rájátszás előtt az volt a terv, hogy a Budaörs és a Palota elleni meccseket itthon és idegenben is megnyerjük, ebből három lépcsőt már sikerrel vettünk, ez az utolsó akadály előttünk. Nem tűnik megoldhatatlan feladatnak ez sem, de úgy nem gondolkodhatunk, hogy hazai pályán sima lesz, ezen a meccsen is meg kell harcolnunk a győzelemért.

A szakvezető elmondása szerint voltak kisebb gondjaik a héten, hiszen egyik alapjátékosuk, Szabó B., aki kézsérüléssel bajlódott, a derékproblémái miatt edzéseket hagyott ki.

– Reméljük, hogy Barbi szombatra lesz olyan állapotban, hogy vállalni tudja a játékot – jegyezte meg Kerekes Attila, majd így folytatta: – De ettől függetlenül nem egy embernek, neki, vagy bárki másnak kell megnyernie a meccset, hanem annak a 6-7 játékosnak, akik lehetőséget kapnak. A lányok hetek óta pozitívan állnak a munkához, a heti edzéseken is jól dolgoztak, annak ellenére, hogy feladó nélkül kellett gyakorolnunk. A nehézségeken úrrá kell lenni, jó játékkal szeretnénk a számunkra bennmaradást jelenthető győzelmet elérni.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!