Sport

2015.04.07. 22:47

DVTK vs. Sopron - A versenybizottságnak adott munkát az óvási ügy

Zsovár büntetődobása után az Aluinvent-DVTK-nak kellett volna jönnie oldalbedobással.

Zsovár büntetődobása után az Aluinvent-DVTK-nak kellett volna jönnie oldalbedobással.Mint arról elsőként a Borsod Online-on beszámoltunk: az Aluinvent-DVTK csapata megóvta a női kosárlabda bajnoki döntő, Uniqa-Euroleasing Sopron elleni, hétfői 77-74-es eredménnyel zárult első meccset, játékvezetői hiba miatt. Ennek első lépése az volt, hogy közvetlenül a meccs után, a játékvezetői öltözőben a diósgyőriek technikai menedzsere, Szabó István a mérkőzés jegyzőkönyvére rögzítette, hogy megóvják a találkozót. Kedden délelőtt pedig további lépések történtek, a csapatot működtető sportszervezet beadványt juttatott el a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségébe, amelyben megerősítették az óvást, és jelezték, hogy ennek a díját is befizették a szövetség számlájára. Ezután pedig arra vártak, hogy összeüljön az MKOSZ versenybizottsága és első fokon megtárgyalják a diósgyőri klub beadványát, ami a következőket tartalmazta.

Más dobta…

A 2015. április 6-án lejátszott Uniqa-Euroleasing Sopron – Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabda bajnoki döntő első mérkőzésének az utolsó percében Krivacevic Tijana kipontozódása után nem a helyére beálló Alexandra Cverndakic dobta a Krivacevic Tijana javára megítélt büntetőket, hanem Zsovár Orsolya. A tévedést a szabályok szerint a hivatalos személyek helyesbíthették volna, de ezt nem fedezték fel. Így bár a büntető dobások elvégzésének helytelenül kijelölt játékossal történő engedélyezése után – melyet technikai, sportszerűtlen, vagy kizáró hiba után ítéltek és a vétlen csapat labdabirtoklásával folytatódna a mérkőzés –, a játéknak az ellenfél, ez esetben az Aluinvent-DVTK oldalvonali bedobásával kellett volna folytatódnia az Uniqa-Euroleasing Sopron labdabirtoklása helyett. Ez pedig nem így történt, 42 másodperccel a vége előtt 76-70-es állásnál Zsovár büntetői után a hazai csapatnál maradt a labda. Érdekesség, hogy ennek ellenére a hátralévő időben a vendégcsapat 4, a soproni pedig csak 1 pontot tudott szerezni.

Este kilencig

Az MKOSZ versenybizottsága meg nem erősített információk szerint még a keddi napon megtárgyalta az ügyet, és úgy tudni, hogy az esti órákban az elutasító határozat szövegezésével foglalatoskodtak, ám az Aluinvent-DVTK technikai menedzsere, Szabó István kedden este kilenc órakor azt a tájékoztatást adta az Észak-Magyarországnak, hogy hozzá még nem érkezett értesítés az óvási üggyel kapcsolatban.

ÉM-BCS


Coulibaly nem játszhat

A döntő folytatásával kapcsolatban csak egyvalami biztos, az, hogy a diósgyőriek centere Naignouma Coulibaly nem játszhat a következő meccsen. Ugyanis a mali-francia kettős állampolgárságú, 191 centi magas játékost – akit a múlt héten pénteken, a PEAC-Pécs által kezdeményezett, a március 12-én lejátszott Magyar Kupa negyeddöntőn történtek, Kaposi Pálma megrúgása miatti vizsgálat eredményeként 200 ezer forint pénzbírság megfizetésére köteleztek –, mivel a hétfői soproni meccsen második szándékos faultja miatt kiállítottak, egy meccsre szóló automatikusan eltiltását kell töltenie.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!