Sport

2015.03.28. 10:07

MVSC: Az első lépés után jön a második(?)

Újabb idegenbeli meccset kellene nyerni a bennmaradás biztos eléréséhez az MVSC röplabdázóinak.

Újabb idegenbeli meccset kellene nyerni a bennmaradás biztos eléréséhez az MVSC röplabdázóinak.A női röplabda NB I 9–12. helyért zajló rájátszás 2. fordulójában, szombaton 17 órától a fővárosban a Palota RSC vendége lesz az Albrecht-MVSC-MVSI csapata. A miskolci együttes a múlt héten fontos győzelmet aratott az osztályozós, a 11. hely elkerülésért zajló harcban, a Budaörsi DSE otthonában. De ahhoz, hogy ennek igazi értéke legyen, a mai, budapesti meccset is nyernie kellene.

– Az, hogy nyertünk Budaörsön, nagyon jó, de ezzel még nem tudtuk megelőzni őket. De nem is kell azzal foglalkoznunk, hogy mi lesz, ha most nyerünk, akkor éppen, hogy állunk majd, hiszen ez is csak egy köztes állapot lesz – mondta Kerekes Attila, az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI edzője, majd így folytatta: – Összességében nézve, mi arra törekszünk, hogy a Budaörsöt és a Palotát is, otthon és idegenben egyaránt le tudjuk győzni, mert ez eredményezheti a biztos bennmaradást. Az első lépést megtettük ezen az úton, ez nagyon szép volt, szebb is, mint amire előzetesen számítottam, hiszen három szettben sikerült nyernünk az előző fordulóban. Viszonylag jól játszottunk, amiben javulnunk kell, azt megbeszéltük a lányokkal, ahogy azt is, hogy most, a Palota ellen is ugyanilyen hozzáállást várok tőlük, mint legutóbb. A Budaörs ellen nagyon egységesek voltak, fejben végig nagyon ott voltak, koncentráltan játszottak, minimális számban követtek el hibákat, nagy akarattal küzdöttek, és bár nagy nyomás alatt voltak, ennek ellenére öröm volt nézni, ahogy játszottak.

Sérülése ellenére

Az előző meccsen a miskolci csapat egyik meghatározó játékosa, Szabó B. sérülése ellenére is vállalta a játékot, és lehet, hogy ez most is így lesz.

– Sajnos, Szabó B. kézsérülése nem jött teljesen rendbe, bízom benne, hogy ennek ellenére rendelkezésre áll majd, és ahogy a többiek, így ő is vállalja a játékot – jegyezte meg Kerekes Attila, aki arra a felvetésre, hogy ellenfelük az évad egyetlen győzelmét éppen az MVSC ellen aratta, így reagált: – Veszélyes lenne a múltba nézegetni, már csak azért is, mert a Budaörs elleni győzelem után azért lehet, hogy néhányan úgy vélekednek, hogy hoppá, ez a miskolci csapat talán többet tud annál, mint amennyit mutatott az alapszakaszban. Nekünk a Palota ellen azzal az elszántsággal kell küzdenünk, ami az előző meccsen is jellemezte a játékunkat, már csak azért is, mert ellenfelünket nem tartjuk gyengébbnek a Budaörsnél. Viszont szeretnénk a pályán bebizonyítani, hogy jobbak vagyunk, mint a Palota.

ÉM-BCS

Az állás a 9–12. helyért

9. MTK Budapest 23 6 2 1 2 3 9 34:46 28

10. Budaörsi DSE 23 – 3 – 2 1 17 14:63 11

11. Albercht-Miskolci VSC-MVSI 23 2 – 2 – 6 13 18:61 10

12. Palota RSC 23 – 1 – – 5 17 8:67 3


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!