Sport

2015.03.21. 15:43

DVSC vs. DVTK - Céljuk a nézők kiszolgálása

Vasárnap este Debrecenben küzd a pontokért a DVTK NB I-es labdarúgó csapata.

Vasárnap este Debrecenben küzd a pontokért a DVTK NB I-es labdarúgó csapata.A piros-fehérek a 21. forduló keretében vasárnap 18 óra 30 perctől a Debreceni VSC-TEVA vendégeként lépnek pályára. (A mérkőzésről ezúttal is élőben tudósítunk: dvtk.boon.hu.) A diósgyőriek tavasszal még nem nyertek, három összecsapáson (ezek közül kettőt idegenben vívtak) csak 2 pontot gyűjtöttek a megszerezhető 9-ből és ettől lényegesen többet vártak.

A siker nagyon hiányzik

– Igazi rangadó vár ránk – kezdte a meccset felvezető sajtótájékoztatón Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője. – Sajnos nem vagyunk jó passzban, így eredményt sem „igényelhetünk”. Látjuk, hogy mi hiányzik és azt is, hogy min kell javítani. Mindhárom tavaszi fellépésünkön közel voltunk a sikerhez, amelyek végül elmaradtak. Valamennyi találkozónkon akadt olyan 30 percünk, amikor szuperül fociztunk, de ez nem számít, hiszen csak 90 percig tartó jó teljesítménnyel lehet nyerni. Elsősorban a védekezésben és a középpályán akadtak gondjaink, s ez részben a rutintalanság számlájára írható, aztán bizonytalanságunkat arra is visszavezethetem, hogy új csapatunk van és az eddigitől eltérő szellemben futballozunk. Egyébként nagyon akarunk nyerni, s ha végre diadalmaskodnánk, meggyőződésem, hogy ismét jók lennénk. Mellesleg jó csapatunk van, nem felejtettünk el játszani és nagy energiákat mozgósítunk annak érdekében, hogy elinduljunk felfelé.

A tréner később a sportág sajátosságáról beszélt – arról, hogy most minden ellenük fordult.


[poll id="881"]


Nagyot lendítene

– Kimaradtak a helyzeteink, aztán kaptunk potyagólt, kihagytunk büntetőt és a kapufa sem volt velünk – kesergett a vezetőedző. – A Pécs ellen itthon, a második vendégtalálatot megelőzően úgy segítettünk a baranyaiakon, hogy kilencen is hátat fordítottak a labdának. Talán azért, mert feszültek vagyunk, mert nincs egy igazi vezérünk, karakteres „alakunk”. Ezen a feszült állapotunkon egy győzelem – különösen akkor, amikor senki nem számít erre – lendítene át minket. Debrecenben ritkán nyert a Diósgyőr az elmúlt években, ezzel persze most nem kell foglalkoznunk, a statisztikai mutatók nem számítanak. Céljaink elérése és szurkolóink kiszolgálása érdekében azon vagyunk, hogy végre örömet okozzunk nekik. Gondoljunk arra, hogy hányan kísértek el minket a nemzetközi kupameccseinkre és az országhatárokon belül vívott idegenbeli fellépéseinkre.

Antal helyett Rados

Szóba került a csapatkapitány Gosztonyi is, hiszen a „csk”-t nem szokás a padra ültetni. Erről így vélekedett a szakvezető:

– Csak addig kapitány, amíg játszik.

Sivic Tomislav vezetőedző elmondta, hogy ezúttal nem ad kezdőcsapatot, majd lapunk kérdésére határozottan leszögezte: az biztos, hogy a kapus posztján változást tervez, Antal helyére Radost állítja. A tréner tehát nem közölte, de szerintünk a RadosOkuka, Szalai V., Németh M., HusicEgerszegi, KrsticKoman, Bognár, BacsaTakács T. összetételű tizenegy szerepeltetése a legvalószínűbb.


Két játékos – ugyanarról

A sajtótájékoztatón szót kapott a DVTK két védője is.


Szalai Vilmos: – A három eddigi mérkőzésünk nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna. Most rangadó, nehéz találkozó következik, bár az NB I-ben egyik összecsapás sem könnyű, egyenesen valamennyi 90 perc más és más. Százszázalékos teljesítményre készülünk és el akarjuk hozni a 3 pontot Debrecenből.


Eperjesi Gábor: – Csatlakozom az előttem szóló társamhoz. Csapatként akarunk funkcionálni annak érdekében, hogy a begyűjtsük a 3 pontot. Egész héten keményen dolgoztunk, szorgalmasak voltunk, és remélem, hogy ennek meglesz a gyümölcse.


A Dunaújvárostól 1 pont levonva.


Budapest, 2015. március 20., péntek (MTI) - A labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának pénteki eredménye és további programja. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!