Sport

2015.03.28. 22:31

A második lépés is jól sikerült

A női röplabda NB I alsóházi rájátszásában a második idegenbeli meccsét is megnyerte a Vasút.

A női röplabda NB I alsóházi rájátszásában a második idegenbeli meccsét is megnyerte a Vasút.

A női röplabda NB I 9-12. helyért zajló rájátszás 2. fordulójában, szombaton este a Palota RSC vendége volt az Albrecht-MVSC-MVSI együttese. A fővárosi összecsapás puhatolózó játékkal indult, mindkét csapat hozta a saját nyitásfogadásait az elején. Egészen addig, amíg Szabó B. nem állt a nyitóhelyre, mert ekkor hat pontos szériát hoztak össze a vendégek (4-9). Ez megnyugtatta a miskolciakat, a Palota viszont idegesen, kapkodva játszott, és nem nagyon sikerült pontot szerezniük (5-13). Az MVSC jó nyitásfogadása, védekezése magabiztos vezetéssel párosult, kidomborodott a két gárda közötti különbség (8-20), és a vártnál könnyebben hozta az első szettet a Vasút.

A második játszma elején úgy tűnt, mintha az első szett eredménye, különbsége túlságosan is megnyugtatta volna a vendégeket. A koncentráció csökkent a zöld-fehéreknél, de ennek ellenére az MVSC diktálta a tempót. Igaz, nem akkorát, amivel a házigazdákat sikerült volna leszakítani. Aztán amikor a 20-at elérték, a Palotának csak 16-nál járt, de innen kapkodó volt a vendégek játéka, elmentek a nyitásfogadások, volt néhány rossz blokk, így kiélezett lett a végjáték (20-22, 25-24, 26-27, 27-28). Aztán amikor nagy szükség volt rá, a vendégek hozzá tudták tenni az a pluszt, amivel ezt a szettet is behúzták.

Kiválóan kezdett az MVSC harmadik menet elején, magukhoz ragadták a kezdeményezést, az első technikai időnél vezettek. A küzdőszellem dominált, sok volt ekkoriban a hiba, de az MVSC-nél kevesebb, így lassan elléptek (9-11, 12-15, 13-17). Közben akadt egy érdekesség is, a 14. pontját úgy érte el a Vasút, hogy az egyik hazai játékos a cserepadról beszaladt a pályára reklamálni, és piros lapot kapott. A hajrában már csak egy csapat volt a pályán (18-24), függetlenül attól, hogy az utolsó vendég pont egy picit nehezen született meg.

Ezzel a győzelemmel újabb nagy lépést tett az MVSC a biztos bennmaradást jelentő 10. hely elérése érdekében.


JEGYZŐKÖNYV

Palota RSC – Albrecht-Miskolci VSC-MVSI

0:3 (-11, -28, -21)

Budapest, 50 néző. V.: Éri, Vígh.


Palota RSC: Szűcs A., Kovács E., Nyuka, Dénesi, Petrás, Győri. Csere: Hajagos (liberó), Lászlop, Czene. Edző: Fodorné Kastner Veronika.

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Szabó B., Kiss E., Szajkó, Kovács E., Csarkó, Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó). Edző: Kerekes Attila.


Fodorné Kastner Veronika: – Nem sikerült jó játékot produkálnunk a lelkesen játszó Miskolc ellen. Gratulálok a győzelmükhöz.

Kerekes Attila: – Ma nem a jó játékunkkal, hanem elsősorban az akaraterőnkkel múltuk felül az ellenfelünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!