Sport

2015.02.02. 10:53

A várt végeredmény született Békéscsabán

Vasárnap Békéscsabán játszott az Albrecht-MVSC-MVSI NB I-es női röplabdacsapata.

Vasárnap Békéscsabán játszott az Albrecht-MVSC-MVSI NB I-es női röplabdacsapata.Mivel ebben a bajnokságban óriási a tudásbeli különbség a békésiek javára, nem utazott vérmes reményekkel a Viharsarokba a miskolci együttes. Ennek ellenére borsodi vezetéssel, 1–4-gyel indult a találkozó, a házigazdák 6–6-nál fogták be a zöld-fehéreket. 13–11-nél Sitkey talált rést a csabai falon, az első szett ezen szakaszában nemcsak ő játszott jól a vendégeknél, hanem Szajkó is centerben, amihez kellő alapot szolgáltattak Csarkó és Kovács E. megfelelő fogadásai. Az idő haladtával állandósult a két-három pontos vendéglátó vezetés (15–12, 18–15) a békéscsabaiak ekkor már jóval hatékonyabbak voltak támadásaik felépítésében, illetve azok befejezésében, míg a MVSC-nek ugyanebben romlott a hatásfoka. A magasabb szerkezetű Kormos-gárdát megszorongatta a Vasút, ezért a pályaválasztó mindössze öt ponttal tudta megnyerni a nyitó menetet.

Kíméletlenül kihasználták

A második szett sorsa korán eldőlt, 10–4-nél Toma Sándor azért még úgy gondolta, lelket önt a lányaiba. A saját játékát egyre jobban hozó Linamarnál Radonjic remek nyitásokkal „boldogította” az MVSC-t, többek között Nagy Zs.-t találta meg szervái során. Sorban születtek a csabai egységek (17–7), a házigazdák fiatal feladója, Bagyinka (aki azért kapott ennyi lehetőséget, mert az első számú szerb játékmester sérült volt) okosan mozgatta társait (22–8). A miskolciak szakvezetője nyugodtan cserélhetett, azért adott lehetőséget több fiatal röpisének is, hogy azok szokják a légkört.

A harmadik játszma hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mint az azt megelőző, igaz, az elején még nagyon nem tudott ellépni riválisától a Békéscsaba (3–2, 7–5). Utána megint csak határozott szervákkal jelentkeztek a békésiek, így 16–7-re elhúztak az Albrechttől. Jöttek a szükséges sáncok is a BRSE-nél, amikhez társultak rontások a borsodi oldalon (21–8), és a játszma képe alapján már bőven belefért, hogy mind Kormos Mihály, mind pedig Toma Sándor változtasson a pályán lévők összetételén, Demkó például harmadik élvonalbeli meccsét jegyezhette a parketten.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Linamar-Békéscsabai RSE – Albrecht-MVSC-MVSI

3:0 (20, 9, 11)

Békéscsaba, 400 néző. V.: Bátkai-Katona, Vígh.

Békéscsabai RSE: Banyinka, Soós, Bodnár, Radonjic, Molcsányi, Clement. Csere: Szpin (liberó), Nagy V., Kanizsai, Gyenge. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

Albrecht-MVSC-MVSI: Csarkó, Kiss E., Szabó B., Kovács E., Szajkó, Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó), Bertók, Kocsis, Szilvási, Demkó. Edző: Toma Sándor.

Kormos Mihály: – Örülünk a győzelemnek, jelen helyzetünkben fontos volt a három pont megszerzése. Egy jól küzdő Miskolcot győztünk le.

Toma Sándor: – Gratulálok a Békéscsabának. A csapat amit tudott, azt megtette. Próbáltuk a fegyelmezett Békéscsabát megtörni, de igazából csak az első szettben tudtuk látványosabbá tenni a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!