Sport

2014.12.28. 14:26

Harsányi Tamás lett "2014. hegyifutója"

Miskolc, Nyékládháza - A Magyar Atlétikai Szövetség Hegyi –és Terepfutó bizottsága megválasztotta a szakág idei legjobbjait. A férfiaknál nagyon szoros küzdelemben 2014 felfedezettje, Harsányi Tamás, a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) versenyzője érdemelte ki a kitüntető címet.

Miskolc, Nyékládháza - A Magyar Atlétikai Szövetség Hegyi –és Terepfutó bizottsága megválasztotta a szakág idei legjobbjait. A férfiaknál nagyon szoros küzdelemben 2014 felfedezettje, Harsányi Tamás, a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) versenyzője érdemelte ki a kitüntető címet.A Nyékládházán élő, Szász László által felkészített rendkívül szerény sportoló az olaszországi (Casette di Massa) hegyifutó világbajnokságon az erős mezőnyben 69. helyével a legjobb magyar férfi versenyzőnek bizonyult, míg az ausztriai Leogang-ban megrendezett világkupa-futamon a 21. helyen érkezett célba. A 22 éves, tehetséges futó szintén figyelemre méltó eredményei közé sorolható, hogy maratoni magyar bajnokságot nyert, a vb-válogatót is jelentő hegyifutó ob-n bronzérmes lett, továbbá megnyerte a 22. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny maratoni, az Eged-hegyi Futóverseny 30 km-es számát, a Tessedik Félmaratont, a Vértes Terepmaratonon pedig a dobogó második fokára állhatott fel.

A nőknél döntő fölénnyel - immár harmadik alkalommal - Merényi Tímea (BHSE) győzött, aki a hegyifutó vb-n az előkelő 25. helyen zárt. A világkupa-sorozatban harmadik lett összetettben, megnyerte a három napos Tour De Tirol hegyifutóversenyt, valamint a Zermatt Hegyimaratonon is dobogóra állhatott, emellett a 2014-es hegyifutó magyar bajnokságban a legjobbnak bizonyult.

ÉM-SZIS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!