Sport

2014.10.08. 11:41

MKC: Nem akarnak fürödni Füreden

Őszi hetedik találkozóját szerda 18 órától játssza a <strong>Mezőkövesdi KC </strong>férfi kézilabdacsapata.

Őszi hetedik találkozóját szerda 18 órától játssza a Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - A matyóvárosiak az élcsoporthoz tartozó Balatonfüredi KSE vendégeként lépnek pályára. Az MKC jó passzban van, hiszen három vereség után zsinórban háromszor nyert és nagyot lépett előre a táblázaton. Skaliczki László együttese legutóbbi televíziós mérkőzésen, hazai környezetben biztosan verte az újonc Balmazújvárost, így nem kell idegeskednie, nyugodtan játszhat a Balaton partján.

Jó hangulatban

– Minden csapat életében kellemes megélni azt, ha egymás után jönnek a sikerek – kezdte a vezetőedző. – Mi a két hazai diadalunkat egy idegenbeli győzelemmel fejeltük meg, s ez különösen értékes volt, mert az élvonalban sehol sem egyszerű dolog két pontot kaszálni. A hangulatunkkal tehát semmi gond nincs, ráadásul pedig nekem személy szerint is melengeti a szívemet az, hogy játékban is megvalósítottuk azt, amit elterveztünk.

A tréner ezután azt fejtegette, hogy nem foglalkoznak a papírformával, hiszen a kézilabda is „csak” egy játék, a játékban pedig minden lehet, a hatvan perc során bárhol és bármi előfordulhat.

– Nem akarunk be-, vagy megfürödni Balatonfüreden, ugyanis lendületben vagyunk és azt szeretném, ha ez a lendület nem törne meg – folytatta Skaliczki László. – A szerdai meccs után még két hazai és egy idegenbeli meccsünk marad hátra az első szakaszból, ezeket egy hónap alatt lejátsszuk, aztán látjuk meg igazán, hogy hol tartunk.

Most a támadásokra

A Balatonfüred a felsőházba aspirál, a gárdát erre felhatalmazza a játéktudása, erről beszélt a szakvezető:

– Eredményeik alapján jogosan célozzák meg ezt a szintet. Alakulatukat fiatal tehetségek és nagy rutinnal rendelkező játékosok alkotják, kulcsembereik közé tartozik például Zdolik, Szöllősi és Iváncsik Tamás is. Védekezésük az egyik legerősebb a mezőnyben, de támadásban is kiválóak. Mi akkor lehetünk eredményesek, ha kihasználjuk san­szainkat, végig a meccsben maradunk, azt nyújtjuk, amit eddig. A játékról alkotott filozófiám mint ismeretes, úgy szól, hogy a kézilabda alfája és omegája a védekezés, viszont a fiúknak most mást hangsúlyoztam. Éspedig azt, hogy a támadójátékunk milyensége, vagyis eredményessége, vagy eredménytelensége lesz a döntő tényező. Lehetőségeinket könyörtelenül ki kell használnunk, s ha ezt megfejeljük azzal, hogy nem kapunk könnyű gólokat, akkor reménykedhetünk a helytállásban. Pozíciónk stabil, formánk megfelelő, így nem félek.

ÉM-KT

Még nem jött vissza

Az iráni Saeid Pourghasemi még nem érkezett vissza az Ázsiai Játékokról és Skaliczki László nem tudta megmondani, hogy a perzsa fiút mikor köszönthetik ismét Mezőkövesden. Rajta kívül más hiányzójuk nincs, a kisebb sérüléssel bajlódók is játékra alkalmasak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!