Sport

2014.07.02. 08:57

MLSZ: Menesztették a bizottságot

Az utolsó nagy ügye a Fellebbviteli bizottságnak a Sivic-féle mérséklő határozat volt.

Az utolsó nagy ügye a Fellebbviteli bizottságnak a Sivic-féle mérséklő határozat volt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának tanulsága szerint a szervezet Fellebbviteli Bizottsága legutóbb Sivic Tomislav ügyében hozott döntést. Azt viszont nem a szövetség hivatalos kommunikációs csatornája adta közre (a honlapon ugyanis egy szó sem esett erről), hogy ez a grémium az eddigi összetételben nem ül össze többet. Ugyanis a Magyar Labdarúgó Szövetség múlt hét csütörtöki elnökségi ülésén az a döntés született, hogy a Fellebbviteli Bizottság minden tagjának a megbízatását visszavonják, megszüntetik (elnök: dr. Csorba Zsolt Ödön, alelnökök: Annus Vince, dr. Kenyeres Attila, tagok: Ferenczy László, Garaba Imre, dr. Kollár László, dr. Tóth Tibor). A döntés tényét megerősítette az Észak-Magyarország érdeklődésére Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője, de amikor további kérdéseinket feltettük ezzel kapcsolatban, azt kérte, hogy ezeket írásban juttassuk el a sajtóosztályra. Így cselekedtünk, és reméljük, hogy választ kapunk az alábbiakra:

  • Ki volt jelen a szavazati joggal rendelkező MLSZ elnökségi tagok közül ezen az ülésen?
  • Személy szerint ki terjesztette elő a fellebbviteli bizottsági tagok megbízatásának visszavonását, megszüntetését?
  • Mi az oka annak a különleges esetnek, hogy egy egész bizottság munkájára nem tartanak igényt? (Hol, miben hibázott a grémium)?
  • Mikor lesz új Fellebbviteli Bizottsága a szövetségnek? (Ki, hogyan, milyen módon találja meg a feladatra alkalmas személyeket?)
  • Múltidéző

    Az MLSZ Fellebbviteli Bizottságának utolsó nagy döntése az volt, hogy június 5-i határozatában megváltoztatta a Fegyelmi bizottság (elnök: dr. Ádámosi György, alelnökök: dr. Birinyi István, dr. Jakabovits Péter, dr. Kecskés Krisztián, tagok: Domokos János, dr. Duda Attila, ifj. dr. Gábor László, Mógor Béla, Tihanyi Mátyás, Nagy Antal, dr. Gór Csaba) május 22-i rendkívüli ülésén hozott határozatát, amelyen Sivic Tomislavot, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzőjét a 18 nappal korábban lejátszott Haladás elleni bajnoki után tett nyilatkozata miatt hat hónapra a labdarúgással kapcsolatos mindennemű sporttevékenységtől eltiltotta, mert úgy értékelték, hogy az alkalmas volt arra, hogy az MLSZ „valamely tisztségviselője működésével kapcsolatban a bizalmat megingassa, az üzleti érdeket sérelem érje, a tisztségviselő vagy a megnevezett társadalmi bizottság tagjának a becsületét csorbítsa”. A most menesztett Fellebbviteli Bizottság Sivic-ügyben június 5-én ugyan megállapította, hogy a vétséget a sportszakember elkövette, és Fegyelmi Bizottság határozatát megalapozottnak tartotta, de annyit változtatott az elsőfokú határozaton, hogy annak végrehajtását 1 évre felfüggesztette, azzal az indokkal, hogy az eset és az eljárás alá vont körülményeiből arra lehet következtetni, hogy a büntetés a célját így is eléri.

    ÉM

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!