Sport

2014.07.02. 11:55

DVTK vs. Birkirkara - Szurkolói zóna Debrecenben

Miskolc - Az eddigi adatok szerint minden idők második legnagyobb létszámú diósgyőri utazótábora kell útra csütörtökön Debrecenbe.

Miskolc - Az eddigi adatok szerint minden idők második legnagyobb létszámú diósgyőri utazótábora kell útra csütörtökön Debrecenbe.A bő egy hónappal ezelőtt megrendezett budapesti Magyar Kupa döntő után ismét DVTK szurkolók ezrei kelnek útra, hogy a helyszínen - ezúttal a debreceni Nagyerdei stadionban (csütörtök, 20.30.) - buzdítsák a piros fehéreket a máltai Birkirkara FC elleni Európa Liga mérkőzésen. Közel 5 ezren váltottak jegyet kedd estig, de a kényelmesebb szurkolók sem késtek le még a jegyvásárlásról. Jegyinfók itt >>>

A DVTK összegyűjtötte a legfontosabb információkat a szurkolók számára:

Stadion megközelítés, forgalomkorlátozás, lezárások

A Nagyerdei Stadion Debrecenben a Nagyerdei Park 12. szám alatt található. Északi és észak-keleti oldalról a Nagyerdei körút déli és dél-keleti oldalról az Ady Endre út, nyugati oldalról a Pallagi út határolja.

Tömegközlekedéssel, az 1-es villamossal az Aquaticum megállóig, a 16-os autóbusszal a Szociális otthon megállóig, illetve a 10-es, 12-es, 13-as, 22-es és 24-es autóbuszokkal a Klinikák megállóig utazva közelíthető meg. A stadion kapuit 18:30 órakor nyitjuk meg.

A mérkőzés, zavartalan lebonyolítása érdekében a rendőrség ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el. A meccsnapon 17 órától előreláthatólag 24 óráig Debrecen városában az alábbi helyeken és módokon:

A Nagyerdei körút Pallagi út - Hadházi út közötti szakaszán, valamint az Ady Endre út Nagyerdei körút - Benczúr Gyula utca közötti szakaszán minden jármű forgalom tilos. A lezárt területekre csak a külön engedéllyel rendelkező, illetve a diósgyőri szurkolók gépjárművei hajthatnak be. A Martinovics utcán mindkét oldalon megállni és várakozni tilos.

A 35. számú főút irányából érkező diósgyőri szurkolók a Böszörményi út - Doberdó utca - Kartács utca - Móricz Zsigmond út - Pallagi út - Nagyerdei körút útvonalon tudják megközelíteni a Nagyerdei Stadiont.

A 33-as főút irányából érkező diósgyőri szurkolók a Balmazújvárosi út - Böszörményi út - Doberdó utca - Kartács utca - Móricz Zsigmond út - Pallagi út - Nagyerdei körút útvonalon tudják megközelíteni a Nagyerdei Stadiont.

A szurkolói gépjárművek parkolására a Pallagi úton található Klinikák parkolóiban, a Nagyerdei körút Pallagi út - Hadházi út közötti szakaszán, illetve az Ady Endre út Nagyerdei körút - Benczúr Gyula utca közötti szakaszán kerülhet sor.

Kérünk mindenkit, hogy időben érkezzenek, hiszen a megnövekedett gépjárműforgalom miatt a szurkolók bevezetése és parkoltatása több időt vehet igénybe. A rendőrség munkatársai a helyszínen segítik majd a miskolci szurkolókat az eligazodásban.

Szurkolói Zóna

A DVTK szervezésében a Nagyerdei Stadion tőszomszédságában, 16 órától a mérkőzés kezdő sípszójáig egy szurkolói zónát állítunk fel, ahol Borsodi sört árulunk majd, valamint a Diósgyőri Stadionban megszokott melegkonyhával is várjuk a szurkolókat. Az eligazodást táblák segítik majd.

Ismét felhívjuk a figyelmet, hogy a Nagyerdei Stadionban a mérkőzés ideje alatt a zárt VIP szektorok kivételével nem lehet alkoholt fogyasztani. Azonban alkoholt a VIP zárt területéről sem lehet az ülőhelyekre kivinni.

Dohányozni a stadionon belül szigorúan tilos, erre a lelátók alatt sem lesz lehetőség, hiszen a Nagyerdei Stadionban nincs dohányzásra kijelölt hely.

A szurkolói drapériákat a beléptetés során ellenőrzik majd a DVTK biztonsági emberei.

Szurkolói tájékoztató UEFA EL 2014

A találkozó során klubunkra, és ezáltal szurkolóinkra is a hatályos magyar jogszabályok mellett UEFA előírásai érvényesek.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a politikai akciók, a provokáció és a rasszizmus tiltása mellett előírja, hogy a klubok és szövetségek kötelesek figyelembe venni és alkalmazni az UEFA tízpontos tervét a rasszizmus ellen. E szabályok szerint a szurkolók által megvalósított helytelen viselkedésért a saját hibájától függetlenül a házigazda szövetség/sportszervezet felel.

Az UEFA előírásai miatt klubunk szigorú beléptetést alkalmaz, mivel bárminemű rendbontás esetén az Európai Labdarúgó-szövetség súlyos pénzbüntetést ró egyesületünkre, vagy nagyobb lelátói szabálysértés esetén, akár ki is zárhatja csapatunkat a nemzetközi küzdelmekből. A mérkőzésen alkalmazott szigorú beléptetés célja, hogy az esetleges jogosulatlan személyeket és tiltott tárgyakat/anyagokat kiszűrjék a szakemberek. A várhatóan magas nézőszám és hosszabb ideig tartó átvizsgálás miatt arra kérjük drukkereinket, hogy időben, jóval a mérkőzés kezdete előtt érkezzenek meg a találkozó helyszínére.

A rendelkezés célja nem az érintett szövetség/sportszervezet megbüntetése, hanem annak biztosítása, hogy a szövetség/sportszervezet felelősséget vállaljon a szurkolók által elkövetett szabálysértésekért. A FIFA Fegyelmi Bizottságának ítélkezési gyakorlata nem hagy teret semmilyenfajta mérlegelhető magyarázatnak, szigorú szankciókat alkalmaz.

Éppen ezért arra kérjük drukkereinket, hogy tartózkodjanak bárminemű rendbontástól, és sportszerűen biztassák a DVTK-t az Európa Liga küzdelmei során is. Az idegenbeli és hazai mérkőzéseken egyaránt a stadion területén belül nem lehet alkoholt árusítani és fogyasztani. A drukkerek a mérkőzés során, és azt követően sem léphetnek be (és nem is dobhatnak be semmit) a nézőktől elzárt területre (játéktérre), valamint a mérkőzés alatt abban a szektorban kell tartózkodniuk, ahová szól a belépőjük. Arra kérjük szurkolóinkat, hogy a mérkőzés során felelősségteljes magatartást tanúsítsanak, és sportszerűen biztassák a DVTK-t.

A beléptetéskor a belépőjegy birtokosának személyazonosságát a sportszervezet legalább szúrópróbaszerűen, a rendezők útján ellenőrzi.

A személyazonosság egybevetése érdekében a rendező bemutatásra kérheti a belépő személyazonossága megállapításához szükséges dokumentum (pl.: személy igazolvány, lakcímkártya, útlevél, jogosítvány) bemutatását. Amennyiben a rendező kérését a belépésre jelentkező nem teljesíti, vagy a belépésre jelentkező és a jegyen szereplő adatok nem egyeznek, a résztvevő eltávolítására intézkedni kell, továbbá részére a jegyértékesítést meg kell tagadni.

Felhívjuk a szurkolók figyelmét a jegyeken szereplő adatok ellenőrzésére, ugyanis a mérkőzés helyszínén a biztonsági személyzet és a rendőrség figyelmet fog fordítani a fiktív adatok kiszűrésére.

A beléptetéskor a biztonsági személyzet különös gondot fog fordítani a ruházat és csomagátvizsgálásra, valamint körültekintően fog eljárni a tiltott eszközök stadionba való bejutásának megakadályozás érdekében. Kérjük, hogy ügyeljenek a pályarendszabályok betartására és tartózkodjanak különösen a pirotechnikai eszközök felhasználásától.

Tiltania kell:

a FARE kiadványában szereplő jelképek megjelenítését,

az önkényuralmi rendszerekhez kapcsolódó jelképek használatát,

a politikai vélemény megjelenítését,

a diszkriminatív, lealacsonyító megnyilvánulások közzétételét,

a diszkriminatív kórusok elhangzását,

az egyes csapatok szimbólumait, jellegzetességeit sértő, színben történő megjelenítését,

a hivatalos és történelmi magyar jelképek diszkriminatív kontextusba helyezett használatát

a pirotechnika használatát

A sportszervezeteknek gondoskodniuk kell:

a FIFA zéró toleranciával kapcsolatos előírásainak, valamint az UEFA tízpontos rasszizmus elleni tervének megvalósulásáról

a sportról szóló 2004. évi I. törvény 71. § (1) bekezdés c), d) pontjainak, valamint a (2)-(3) bekezdéseinek érvényesítéséről,

az MLSZ Biztonsági Szabályzat 30.§ és 34.§-ainak betartásáról, az MLSZ Fegyelmi Szabályzat 10.§-ának figyelembe vételéről

Köszönjük szurkolóink együttműködését!

Forrás: dvtk.eu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!