Sport

2014.05.29. 12:15

Vendégsarok: Szurkolói lélek

<em>Évtizedek óta várunk arra, hogy újra Magyar Kupa győztes csapata legyen Miskolcnak, Borsodnak és Észak népének</em>. <strong>Aranyosi Péter írása</strong>.

Évtizedek óta várunk arra, hogy újra Magyar Kupa győztes csapata legyen Miskolcnak, Borsodnak és Észak népének. Aranyosi Péter írása.Az elmúlt esztendőkben rengeteg Diósgyőr meccsen kint voltam, úgy a bajnokin, mint a Ligakupa, és Magyar Kupa találkozókon, ha tehettem, idegenbe is elkísértem a csapatot, televízióban mindig néztem a meccseket... A Tomiszlav Szivics elleni fegyelmi szankció előtt továbbra is döbbenten állok. Szerb edzőnk a korábbi nyilatkozatában mindössze annyit mondott egy heves, szenvedélyeket kiváltó meccs után, „hogy ugyan mondják meg, hányadikak lehetünk a bajnokságban, hogy ne izguljunk feleslegesen".Több, mint húsz éve követem a magyar labdarúgást, olvasom a lapokat, nézem a televíziós közvetítéseket, járok meccsekre, ennél nagyságrendekkel durvább nyilatkozatok elhangzottak edzők részéről – pláne közvetlenül a meccs utáni pillanatokban. Nem akarok semmiféle – mostanában divatos – összeesküvés elméletet gyártani, de nézzük meg mi is történt a kupadöntőn.

Eltiltották az edzőnket, a belső védőnket, Debreceni Andrást úgy lerúgták a negyedik percben, hogy le kellett cserélni, amiért az újpesti játékos sárga lapot sem kapott, a gólt egy olyan szabadrúgásból kaptuk, amely erősen véleményes volt, arról nem is beszélve, hogy Kádár Tamást kezezésért állították ki, pedig kezezésről szó sem volt! Ha ezeket vesszük, talán mégis csak igaza lehetett Tomiszlav Szivicsnek? Egy biztos, azzal hogy az edzőnk nem ülhetett le a kispadra az Újpest elleni kupadöntőn, klubunktól elvették a tisztes helytállás lehetőségét. Bárhogyan is dönt a szövetség Tomiszlav Szivics ügyében, a Diósgyőrrel már így is, úgy is kiszúrtak – fél év múlva ugyanis nem rendeznek kupadöntőt!

Érdekes, a stadionban kint lévő huszonkétezer drukkerből huszonegyezer szidta a szövetséget, az újpesti drukkerek is Tomiszlav Szivicset éltették!!! Emlékszik-e valaki, hogy mikor történt ilyen utoljára? Az edzőnk elleni szankció nem őt sújtotta, hanem a végkimerülésig hajtó csapatot és Észak-Magyarország népét! Évtizedek óta várunk arra, hogy újra Magyar Kupa győztes csapata legyen Miskolcnak, Borsodnak és Észak népének. Az akkori finálén édesapám volt kint, most én lehettem ott a Puskás Stadionban. Félő, hogy a következő döntőn már én nem lehetek ott... Ki törli le könnyeinket?

Most jött a hír: Kádár Tamást négy meccsre eltiltották, egy olyan kezezés utáni „bíró sértegetésért", amely nem is volt kéz!!! Huhhh. Na ez egy kicsit erős! Köszönöm, hogy lehet véleményem, de engem nem tudnak eltiltani, mert én nem sportolok, sajnos, viszont így a közönség sem fog kijárni a stadionokba, talán ezt akarja az MLSZ? A szurkolói lélek egyszerű, ha ilyet lát, olvas és tapasztal, csak annyit ordít: M....s cs...k!

Szerzőnk humorista, DVTK-szurkoló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!