Sport

2014.05.24. 15:46

Harmadszor is tombolni akar Veréb György

Miskolc - Az 1981-ben Szegeden rendezett MNK-döntőt a Vasassal szemben 1-0-ra elveszítették a diósgyőriek.

Miskolc - Az 1981-ben Szegeden rendezett MNK-döntőt a Vasassal szemben 1-0-ra elveszítették a diósgyőriek.A kupa sorsát eldöntő találatot Izsó Ignác szerezte, így a piros-kékekkel szemben így nem jött össze a DVTK harmadik kupasikere.– Mivel 1977-ben és 1980-ban is a Vasas elől „halásztuk" el a trófeát, úgy emlékszem, hogy minket, mint kupaspecialista alakulatot tartottak esélyesebbnek a szakemberek – gondolt vissza a harminchárom évvel ezelőtti fináléra Veréb György, a diósgyőriek legendás kapusa. – Ezen a meccsen sérülés miatt egyébként nem én védtem a kapunkat, a háló elé Szabó Laci állt. Az egy nappal korábbi elődöntő előtt, amelyet 2-1-re nyertünk meg az Újpesti Dózsával szemben, Kardos József, a lilák védője mellesleg azzal szekált minket, hogy másnap mehetünk Makóra, arra a gyalázatos talajú pályára, ugyanis nekünk jut majd a bronzmérkőzés a „hagymavárosban". Aztán a sors úgy hozta, hogy Kardoséknak kellett Makóra menniük...

Feledésbe merült

Veréb György szerint az 1981-es kupadöntő részben azért merült a feledés homályába, mert kikaptak.

– Annak ellenére, hogy ott voltam, szinte semmi nem maradt meg bennem a szegedi történésekből – folytatta a diósgyőrieket kapusedzőként szolgáló sportember. – Nem emlékszem arra, hogy ki adta át a kupát, és azt sem tudom, hogy nekünk, mint finalistáknak az MLSZ nevében gratulált-e valaki egyáltalán. Hazafelé a buszon, ha a memóriám nem csal meg, magunkba roskadva fogyasztottuk el vacsoráinkat, a hideg csomagokat. A meccset a televízió nem közvetítette, a Magyar Rádió Petőfi adója azonban emlékezetem szerint beszámolt a találkozóról, ha másért nem, hát azért, mert akkor a rádiós Szepesi György volt a szövetség elnöke. A kupa jelentőségét akkoriban „csak" az adta, hogy a nyertese indulhatott a Kupagyőztesek Európa Kupájában, a BEK utáni második legrangosabb kontinentális sorozaton.

A szólás-mondásért

A DVTK ikonja eddig kétszeres kupagyőztes, s mivel játékosként a harmadik nem jött össze számára, vasárnap este szeretné megkapni a kárpótlást.

– A szólás-mondás szerint három a magyar igazság – fejtegette Veréb György. – Mert ha győzünk és ebben nem kételkedem, már obsitos futballistaként, de „kispados" kapusedzőként nyilván felemelhetem majd a kupát, amelyből néhány korty pezsgőt, egy kis tombolás mellett, én is szeretnék lenyelni.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!