Sport

2014.05.26. 18:47

Elképesztő, lenyűgöző, fantasztikus

Budapest, Miskolc - Ezek a legenyhébb jelzők, amit a fanatikus diósgyőri szurkolótáborra lehet mondani a vasárnapi kupadöntő után, nem véletlen, hogy az újpestiek vezetőedzője is áradozott a piros-fehér drukkerhadról.

Budapest, Miskolc - Ezek a legenyhébb jelzők, amit a fanatikus diósgyőri szurkolótáborra lehet mondani a vasárnapi kupadöntő után, nem véletlen, hogy az újpestiek vezetőedzője is áradozott a piros-fehér drukkerhadról.

„Csak egy nap az élet Fiúk, csak egy nap és nincs tovább!” - állt a diósgyőri transzparensen. A szemközti oldalon pedig ezt írták ki: ,,Mögöttünk a dicső múlt, előttünk a fényes jövő!”. Piros és fehér lufik az egyik oldalon, lilák és fehérek a másikon. A himnuszt együtt énekelte a két ellenséges tábor, és a meccs 30. percében koprodukciót adtak elő, amikor a fővárosiak a ,,sza.házi” kiáltására a túloldalon az ,,MLSZ” jött válaszul. Az újpestiek élőképekkel nyitottak, és nem kevés – egyébként tiltott és üldözött – pirotechnikával, a DVTK drukkereknél a füstbomba színesítette a lelátót, valamint egy lánykérés, ami egy Szandi nevű hölgynek szólt.

A két közel 10 ezer fős szurkolótábor fantasztikus hangulatot teremtett, a külföldről érkező fotósok is elismerően szóltak a látottakon, az újpestiek vezetőedzője Nebojsa Vignjevic pedig így nyilatkozott a finálé után: "Nagyszerű volt a hangulat, az atmoszféra, de ezt is vártam ettől a döntőtől, a szurkolóinktól, hogy őszinte legyek, nem számítottam arra, hogy még Diósgyőrből is ennyi ember fog eljönni, hihetetlen hangulatot varázsoltak a stadionba, jó reklám volt ez a meccs az egész magyar futballnak."

A két szurkolótábornak a labdarúgó szövetséggel szemben elvesztett bizalma a második félidőben is terítékre került, a korábbival megegyező kottát húzták elő a drukkerek, majd rögtön ezután, a 72. percben Sivic Tomislav éltetésébe kezdett a diósgyőri publikum, hat minutával később pedig a DVTK szurkolók is megmutatták, hogy értének a tűzcsináláshoz. A meccs rendes játékidejének " target="_blank">utolsó perce újabb hangrobbanást hozott, ez ha Miskolcig, Diósgyőrig nem is, de több kilométerre elhallatszott. A ráadásban egyértelműen a pirosak tábora volt az erősebb, az ,,érted élek én” mindent vitt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!