Sport

2013.08.03. 14:45

BOON-ÉLŐ - DVTK vs. MTK 2-2 (1-1)

Miskolc - A bajnok Győr otthonából pontot rabolt a DVTK az NB I nyitányán, szombaton pedig hazai pályán is bemutatkoztak a piros-fehérek. Az MTK Budapest elleni mérkőzésről élőben tudósítottunk 16.30-tól a Borsod Online-on.

Miskolc - A bajnok Győr otthonából pontot rabolt a DVTK az NB I nyitányán, szombaton pedig hazai pályán is bemutatkoztak a piros-fehérek. Az MTK Budapest elleni mérkőzésről élőben tudósítottunk 16.30-tól a Borsod Online-on.

[poll id="423"]


DVTK

2 - 2

MTK

Miskolc, 2013.08.03. 16:30


[poll id="434"]


A Diósgyőri VTK - MTK Budapest (2-2) mérkőzés után a két csapat vezetőedzője értékelte a mérkőzést.


90+5

Vége a mérkőzésnek, 2-2, döntetlen.


90+3

 

Ladányi jó kiugratására Varga Sz. és Rajic kapus rajtolt, a labdát a diósgyőri nyerte el, de ütköztek és rövid ápolásra szorultak mindketten.


90+2

 

Létszámfölényes vendég kontra végén Kanta J. finom átadása után Ladányi próbálta a kapuba ívelni Rajic fölött a labdát, de néhány centit tévedett.


90

 

Három perc hosszabbítás következik.


89

Kálnoki Kis kapott sárga lapot szabálytalanságért. Még ugyanebben a percben Elek távoli bombája kerülte el a kaput.


88

Tíz főre fogyatkozott a Diósgyőr. Kostic vágta fel Vargát,  melyért sárga járt, mivel neki már volt egy, így a piros lap is előkerült.


87

 

Kanta J. emelt 19 méterrel a kapu fölé.


86

 

Barczi hagyta el a labdát a vendégek térfelén, miután Varga Sz. indult meg a diósgyőri kapu felé. Lövésig játszotta magát, a 17 méterről eleresztett lövését Rajic hárította.


85

 

Egy ritka, de sokat ígérő vendég akció végén Bese erőtlenül lőtt 19 méterről a bal kapufa mellé.


84

A meccs utolsó cseréje: Vas P. helyett Varga Sz. áll be.


78

 

Gohér a bal oldalról, 17 méterről durrantott a léc fölé.


74

Kostic durrantott távolról a kapu mellé, majd cserélt a Diósgyőr: Tisza helyett Gohér jött be.


72

 

Folytatódik a mérkőzés.


70

 

Rudolf jobbról kanyarította a kapu elé a labdát, Barczi robbant a játékszer felé, de elkésett, így a kapusé lett a labda. A játékvezető pedig ezt követően vízszünetet rendelt el.


67

Egyenlített az MTK a semmiből. A nagy erőkkel rohamozó Diósgyőr megfeledkezett az egy szem MTK csatárról, Beséről, aki a bal oldalon előbb csak terelgette a kapu felé a labdát, majd hirtelen lendületet váltott, elvitte a labdát Alves mellett és 14 méterről nagy erővel a léc alá durrantott. 2-2


66

Diósgyőri csere: Seydi helyett Barczi jött be.


64

 

Rudolf bal oldalon miután tisztára játszotta magát, jól tette át a labdát a túloldalon Bacsa elé, aki meglehetősen tisztán 13 méterről méterekkel a kapu mellé durrantott (a cserék közül Sivic edző azonnal a kispadhoz intette a Barczit).


62

Kostic kapott sárga lapot Kanta J. felvágásáért.


61

 

Újabb remek diósgyőri akció végén Seydi visszatolt labdáját Rudolf lőtte el 20 méterről, centikkel a jobb alsó sarok mellé.


60

Csere az MTK-nál: Pál A. helyett Ladányi állt be.


59

 

Elek 24 méterről lőtt a bal alsó sarok mellé.


58

 

Seydi a bal oldalon került a 16-oson belülre, beadásszerű lövését Groppioni nagy nehézségek árán tudta blokkolni, és a vendégek szabadítása is nehézkesre sikerült.


57

 

Tisza legurítása után Elek lőhetett 20 méterről, de a labda a léc fölött hagyta el a pályát.


56

 

Tisza jobboldali elfutása után Bacsa lőhetett tíz méterről, a labda egy védőről vágódott szögletre.


55

 

Rudolf 20 méteres erős lövését Groppioni kapus csak kiütni tudta.


54

Vezet a Diósgyőr! Az MTK térfelének bal oldalán a 11-es ponttal egy magasságban szabadrúgáshoz jutott a DVTK. A labda mögé Tisza állt, mindenki beadást várt, a hazaiak játékosa azonban a kaput célozta meg, a labda pedig nagy erővel a léc alá vágódott. 2-1


51

 

Rudolf került lövőhelyzetbe az MTK kapujától 22 méterre, de a labda egy védőn megpattanva az alapvonalon túlra ment.


48

 

Rudolf baloldalon iromodott meg, kapu felé lőtt labdáját a vendég védelem hárította.


46

Útjára indult a labda a második játékrészben.


 

Félidőben cserélt a Diósgyőr: Takács P. helyett Kostic jött ki a második félidőre. Cserélt az MTK is: Horváth P. helyett Bese jött be.


45+1

Husic a bal oldalon az alapvonal közelében lőtte be a labdát a kapu elé. Bacsa érkezett, akinek a nyolc méterről eleresztett lövése a felső lécről vágódott ki vissza a mezőnybe. Nem sokkal ezután Bognár játékvezető lefújta az első félidőt, ami a hazai szurkolókból heves reakciókat váltott ki, lévén, az időszünet során megállított óra még nem érte el a 45 perc játékidőt, vagyis szinte biztos, hogy rövidebb volt az első játékrész annál, mint amennyinek kellett volna lennie.


45

 

Egy perc hosszabbítás következik.


40

Egyenlített a diósgyőr! Tisza jobboldali szöglete ismét a hosszú oldalon Alvest találta meg, aki ezúttal a bal alsó sarokra fejelte a labdát, amely Seydi biztosítása mellett pattant a kapuba. 1-1


39

 

Bacsa készítette le lövésre a labdát Rudolfnak, akinek 17 méterről eleresztett lövésébe egy védő beleért, így szögletre pattant a labda.


38

 

Pölöskeihez került a labda, aki ezúttal kellemetlen pillanatokat okozott a diósgyőri védelemnek. Első lövése elakadt egy védőben, a duplázása előtt pedig sikerült elpöckölni a lába elől a labdát.


36

 

Rudolf próbálkozott középről távolról, 25 méterről, de lövése méterekkel elkerülte a kapu jobb oldalát.


33

 

Tisza jobb oldali szögleténél Alves fejelt bele a labdába az ötösön a hosszú oldalon, de a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a labdát.


31

Takács P. kapott sárga lapot, mert lerántotta Pált.


30

 

Három a három ellen vezethette a labdát a diósgyőri kapu felé a vendég csapat, Pölöskei Zs. keveredett ki jobbra, jól is adott középre, Vukmir fejese azonban nem jutott el a kapuig, mert egy hazai védőről szögletre pattant a labda.


27

Kanta J. kapott sárga lapot, mert felvágta Seydit.


26

 

Folytatódik a mérkőzés az ivószünet után.


24

 

Ivószünetet rendelt el a játékvezető, áll a játék.


22

 

A diósgyőr kezdeményez, azonban különösebb helyzetek nincsenek.


16

 

Rudolf baloldali elfutása végén jól gurított középre. A kapu torkában Bacsa és Tisza is érkezett, de a labda nem jutott el hozzájuk, mert Groppioni kapus - ha nem is könnyedén, de - felszedte a játékszert.


13

Vezet az MTK. Bal oldalon Pál A. guritotta le a labdát a hazai térfél közepén Pölöskeinek, aki 30 méterről elvállalta a lövést. Életerős bombája a kapu bal felső sarkában kötött ki. 0-1


7

 

Tisza baloldali szöglete az ötösön Elek fejét kereste, aki elől az MTK védelme szögletre mentett.


3

 

Jobboldali hazai akció végén Takács Péterhez került a labda, aki 11 méterről estében félfordulattal lőtt. A kapu jobb oldalába tartó labdát az MTK kapusa hárította.


1

Az MTK kezdte a mérkőzést.


 

 

Már kint vannak a csapatok a kezdésre.


 

 

A mérkőzést Bognár Tamás vezeti, asszisztensei Ring György és Kispál Róbert lesznek. Az alapvonalon Szabó Zsolt és Oláh Gábor áll majd, a tartalék játékvezető pedig Szpisják Zsolt.


JEGYZŐKÖNYV

Labdarúgó OTP Bank Liga NB I., 2. forduló

DVTK vs. MTK

2 - 2   (1 - 1)

Miskolc, 4.000 néző. V.: Bognár Tamás (Ring György, Kispál Róbert).


DVTK: Rajic – Vági, Alves, Hanek, Husic – Takács P., Elek Á. - Seydi, Tisza, Bacsa – Rudolf

Csere: Ivan, Gohér, Kostic, Csirszki, Vadász, Barczi

Vezetőedző: Sivic Tomislav

MTK: Groppioni – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes A. - Pölöskei Zs., Poór – Vass P., Kanta J., Pál A. - Horváth P.

Csere: Abu, Bese, Ladányi, Varga, Hajdú, Kelemen, Frank

Vezetőedző: Garami József


Gólszerző: Pölöskei (0-1) a 13., Alves (1-1) a 40., Tisza (2-1) az 54., Bese (2-2) a 67. percben.

Sárga lap: Kanta a 27., Takács P. a 31., Kostic a 62. és 88., Kálnoki a 89. percben.

Kiállítás: Kostic a 88. percben.

Csere: Takács P. helyett Kostic és Horváth P. helyett Bese a 46., Pál A. helyett Ladányi a 60., Seydi helyett Barczi a 66., Tisza helyett Gohér a 74., Vas P. helyett Varga Sz. a 84. percben.


Bár tárgyalások voltak köztük, valamint a klub- vezetés között, azok nem vezettek eredményre, így a diósgyőri ultrák a mai hazai szezonnyitón sem lesznek benn a stadionban, a szokásos helyükön.

Régi kedves diósgyőri szokás - amit lassan az ország több más csapata is átvett -, hogy a mérkőzés végén a játékosok kézfogással, pacsival köszönték meg a szurkolóknak a biztatást.

Gelei Vince és Thiago dos Santos ügyében rövidesen döntés születik Diósgyőrben.

A DVTK soron következő hazai bajnoki labdarúgó mérkőzésre (DVTK – MTK, DVTK stadion, augusztus 3., 16.30.) az Észak-Magyarország előfizetői belépőjegyeiket - hűségkártyájuk felmutatásával - 10 százalék kedvezménnyel vásárolhatják meg a V és W szektorokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!