Sport

2013.08.16. 10:52

A szexről a szomszédnak egy szót se

A DVTK NB I-es labdarúgócsapata szombaton 16.30-tól a Diósgyőri stadionban a Kecskeméti TE-PM együttesét fogadja. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

A DVTK NB I-es labdarúgócsapata szombaton 16.30-tól a Diósgyőri stadionban a Kecskeméti TE-PM együttesét fogadja. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.Az összecsapás előtt két és fél nappal tartott sajtótájékoztatót Sivic Tomislav, a piros-fehérek szakvezetője, amelyen szinte alig került szóba a szombati bajnoki.

A témát a kedden szabadlistára tett játékosok, Rudolf és Seydi helyzete szolgáltatta. Illetve ennek kapcsán az volt az egyik kérdés, amelyet a diósgyőri szakvezető kapott, hogy az öltözőből kiszivárgott hírek szerint hétfőn arról ejtett szót, hogy négy játékos kerül szabadlistára, a már ,,kidoboltak" mellett a válogatottnál járt Kádár és Elek is.

– Az emberek beszélnek, amit beszélnek, de az biztos, hogy a hálószobában a feleségemmel együtt töltött éjszakáról a szomszédnak nem mondom el, hogy milyen volt a szex – jegyezte meg Sivic Tomislav, majd így folytatta: – Vannak mondatok, amelyeknek ott kell maradniuk, ahol elhangzottak, vagyis az öltözőben, és részemről ott is fog maradni.

Eltérő program

A DVTK vezetőedzője az eredeti programtól eltérően edzést tartott csütörtökön délelőtt, ennek okáról a következőket mondta:

– Ez az én szabadságom, az a terület, ahol tudok változtatni. Kedden és szerdán komoly edzéseket tartottunk, amelyet egy 45 perces regenerálódó tréningnek kellett követnie, annak érdekében, hogy szuper legyen a kompenzáció, hogy szombaton mindenki a lehető legjobb állapotban legyen.


[poll id="454"]


Beszélgetés Elekkel és Kádárral

Arra a kérdésre, hogy folytatnak-e beszélgetéseket a válogatottnál járt két játékossal visszaérkezésük után, illetve, hogy tagja lesz-e Kádár és Elek a Kecskemét elleni keretnek, a vezetőedző így felelt:

– Biztos lesz beszélgetés. Kádár Tamásnak lesz gyúrás, regenerálódás a szerdai meccse után, Elek Ákosnak pedig átmozgató edzésen kell részt vennie. Mivel velük még nem találkoztunk múlt vasárnap óta, így szót ejtünk majd a debreceni meccsről. Hogy a keretbe lesznek-e, majd meglátjuk. Ha mentálisan rendben lesznek, ha nem lesznek sérültek, akkor igen.

Arra a felvetésünkre, hogy ha valahonnan játékosok távoznak, akkor oda érkezni is fognak, így a kérdés csak az, hogy a DVTK-nál megvárják-e, amíg a szabadlistára tett játékosok elkelnek, vagy hamarabb is érkezhetnek-e új szereplők, Sivic edző azt felelte, hogy erre ő nem tud válaszolni, de jó kérdésnek tartja, mert ez számára sem közömbös.

– Azzal kell megoldani a feladatot, ami van. 14-15 játékosunk van jelenleg, és én kértem már sokszor, hogy igazoljunk csatár, de ez eddig nem jött össze, az idő pedig megy – jegyezte meg a diósgyőri szakvezető.


Projektoros prezentáció

A sajtótájékoztatónak volt egy olyan pontja, amelynél Sivic Tomislav azt mondta, hogy szívesen megmutatnak néhány adatot arról, hogy milyen munkát végeztek el az elmúlt hetekben, majd megkérte Srdjan Zirojevicet, a csapat erőnléti edzőjét, hogy tartson egy rövid prezentációt. Előkerült egy notebook, és a projektor, így kivetítőn nézhették az adatokat a sajtótájékoztató résztvevői, akik a következő kommentálását is hallhatták közben:,,Úgy érezzük, hogy két hónap alatt kapunk itt ütéseket, pedig mi azért jöttünk, hogy segítsünk a magyar focinak. Próbálunk csak a tényekkel foglalkozni, dolgoztunk már pár csapatnál, és itt azt tapasztaltuk, hogy nincsenek olyan állapotban a fiatalok, mint lenniük kéne. Sok felmérőt, tesztet, ezekből sokfélét megcsináltunk, hogy megtudjuk, ki mire képes. Minden játékos kapott saját programot, hogy elérje a saját potenciálját. A munka elején nagy problémával szembesültünk, 18 játékosból 16-nak volt nagy százalékban esélye a sérülésre, az erőállapota, és egyéb fizikai adottságai miatt. Ezért úgy kellett dolgoznunk, hogy a sérülések rizikóját kivédjük, és az elvégzett munka minőségét jelzi, hogy ma nincs egyetlen sérült játékosunk sem. Nem is lehet, mert ezt a luxust, hogy valaki megsérüljön, nem engedhetjük meg magunknak, ehhez túl kevesen vagyunk. Rudolf Gergelyről pár szót: az utolsó hat hónap semmilyen kezelésen nem vett részt, nem foglalkoztak vele, de azelőtt sérült volt, nem játszott. Emiatt az elmúlt hetekben sokat dolgoztunk vele annak érdekében, hogy utolérhesse magát. De említhetnénk mást is: több olyan játékos jött, aki nem játszott az előző hónapokban, velünk nem lehet csodát tenni, időt kell nekik adni. Nálunk minden játékosnak van kartotékája, és minden hónapban megcsináljuk a teszteket, visszaigazolásként. Nem visszafelé mutogatásként mondom, de volt, aki 18 százalékos erőállapotban kezdett, és senki nem volt 50 százalék felett. Ezt két hónap alatt nem lehet behozni."


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!