Sport

2013.07.09. 10:30

Üzentek a drukkerek az új sportigazgatónak

Megosztotta a Diósgyőr híveit a frissen kinevezett sportvezető, Kovács Zoltán személye, aki inkább mínuszról indul Miskolcon a szurkolóknál mint nulláról.

Megosztotta a Diósgyőr híveit a frissen kinevezett sportvezető, Kovács Zoltán személye, aki inkább mínuszról indul Miskolcon a szurkolóknál mint nulláról.

Hétfőn jelentették be a DVTK új sportigazgatóját, a korábbi hússzoros válogatott játékost, a 39 éves Kovács Zoltánt, aki számos klubban megfordult pályafutása során, neve leginkább az Újpest csapatával forrt egybe, ahová három ízben is "hazatért".

A bejelentéskor sejthető volt, hogy személye nem okoz majd osztatlan sikert a diósgyőri táboron belül, melynek keménymagja sosem rejtette el véleményét ha egy-egy rivális klubhoz köthető személy érkezett Miskolcra.

Valaki vagy valakik az északi kanyar mögött felállított reklámtáblán adtak hangot véleményüknek, nem a szokványos formában, olyan módon ahogy azt a futballban megszokhattuk. "Dózsás féreg takarodj" - állt a táblán még a reggeli órákban, azóta eltávolították a feliratot. Egy másik óriásplakáton szintén üzentek Kovácsnak a stadionnál, ez még a fotón látható felirattól is trágárabb szöveg volt - maradjunk annyiban, hogy nyomdafestéket nem tűrő hangnemet ütött meg az üzenet.

Nem lesz könnyű dolga Kovács Zoltánnak, ő azonban nem a szimpátiáért érkezett a klubhoz - azt a játékosok kell kapják - hanem sikereket elérni. Ezt fejtette a csakfoci.hu hírportálnak adott interjúban, amikor arról kérdezték miként kezeli majd az egyes szurkolói körök általi fogadtatást:

– Szeressék Rudolf Gergőt, Tisza Tibit, Elek Ákost, Kádár Tamást, akik a csapat nagy erősségei lehetnek, vagy a régi ikonokat, Veréb Györgyöt, Salamon Józsefet vagy éppen Vitelki Zoltánt. Engem nem kell szeretni. Szeretnek otthon, meg Újpesten is, ezt tudom, érzem. Nem fogom senki kedvéért megtagadni a múltamat, nekem elég, ha tisztelnek. Én is mindenkinek megadom a kellő tiszteletet, és a munkája alapján ítélem meg a másikat, nekem elég lesz, ha a diósgyőri drukkerek velem szemben is így járnak el, mert azt megígérhetem, hogy 100%-ot fogok beleadni ebbe a felkérésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!