Sport

2013.07.01. 09:17

Haneknak megint eltörött az orra

Az első edzőmeccsén egygólos vereséget szenvedett a DVTK labdarúgócsapata.

Az első edzőmeccsén egygólos vereséget szenvedett a DVTK labdarúgócsapata.Idei első edzőmeccsét játszotta szombaton este Debrecen-Pallgon, a DVSC új edzőközpontjában a Diósgyőri VTK együttese, de nem ez volt az egyetlen felkészülési mérkőzés ezen a pályán, ezen a napon, és főleg nem az egyetlen a házigazdák számára. Ugyanis a Loki egy másik csapatával – ebben az összetételben: Verpecz – Nagy Z. (Lucas, 83.), Trninic, Máté, Korhut – Bódi, Zsidai, Se. Bouadla (Dombi 46.), Czvitkovics – Kulcsár (Nikolic 70.), Bud (Szécsi M. 70.) – két órával a DVTK elleni meccse előtt összemérte erejét a szlovák élvonalban szereplő Tatran Presovval és Czvitkovics két, valamint Kulcsár, Korhut és Nikolic egy-egy találatával 5-0-val küldte haza az eperjesieket. Méghozzá vezetőedzőjük, Kondás Elemér nélkül, aki ezt a napját Norvégiában töltötte, Európa Liga ellenfél nézőben, így a DVSC együtteseit Sándor Tamás pályaedző irányította a kispadról.

Új fiúkkal

A DVTK-ban, azok közül, aki ezen a héten edzettek és bevehetők voltak, két ember kivételével mindenki átöltözött a meccsre. A kivétel két kapus volt, Ivan Rados, aki kölcsönből tért vissza, és ő biztosan nem lesz tagja a 2013/14 évi keretnek, valamint Herceg Péter, aki a kapushiány miatt jött fel az utánpótlásból a nagyokhoz tréningezni. De nem is volt rájuk szükség ezen a napon, mert Sivic Tomislav vezetőedző, és nem utolsósorban Veréb György kapusedző arra volt kíváncsi, hogy a próbajátékon lévő két szerb hálóőr közül melyik mire képes meccs szituációban. A kerethez tartozóak közül, csak a sérültek, Abdouraman, Gosztonyi és Tisza maradtak ki, utóbbi azonban jelen volt a meccsen, megnézte, hogy mit mutat a DVTK.

De nem csak ő volt erre kíváncsi, néhány diósgyőri fanatikus is a pályát körülvevő korláton támaszkodott, akik vélhetően elsősorban az új fiúk teljesítményét vizslatták. Az újak közül Husic a védelem bal oldalán, Alves a védelem közepén kapott helyet a kezdőben, Nikházit pedig a második félidőben a középpályára küldte be Sivic edző. Két próbajátékos, a spanyol Leiva és a fiatal Bodnár is a második félidőben lépett pályára, de róluk képet kapni ennyi idő alatt, nemigen lehetett...

A mérkőzés egyébként lüktető volt, annak ellenére jó iramban játszott a Diósgyőr, hogy a meccs napjának délelőttjén még egy kiadós edzést is vezényelt a gárdának Sivic edző. A DVTK a második félidőben irányította a játékot, és a csapat legveszélyesebb, legagilisabb játékosa a gólt is szerző Rudolf volt. A legnagyobb vesztes pedig Michal Hanek, aki a meccs hajrájában orrtörést szenvedett – ebben az évben már másodszor, ugyanis februárban is hasonló sérülés miatt esett ki hetekre a szlovák védő.

ÉM


A pályán

DVSC-TEVA – Diósgyőri VTK 2-1 (1-1)

Debrecen-Pallag, 250 néző. V.: Veizer.Debreceni VSC-TEVA: Novakovic (Szécsi G., 11.) – Bernáth, Wagué, Damahou, Ferenczi – Spitzmüller (Króner, 56.) – Pölöskey (Horváth Z., 56.), Sl. Bouadla, Szakály, Rezes (Lucas, 68.) – Sidibe (Nikolic, 68.). Edző: Sándor Tamás.

Diósgyőri VTK: Simic (Dmitorvic, 46.) – Vági (Vadász, 70.), Alves (Nagy T., 70.), Kádár (Hanek, 64., Bodnár, 88.), Husic (Gohér, 52.) – Takács P. (Leiva, 60.), Elek – Gallardo (Nikházi, 46.), Seydi (Csirszki, 70.), Bacsa (Bogáti, 61.) – Rudolf (Hornyák, 80.). Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Gólszerző: Rezes (1-0) a 4., Rudolf (1-1) a 44., Horváth Z. (2-1) a 69. percben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!