Sport

2013.07.19. 08:58

Edzőképzés: nem csak ÉLKSK-s szakembereknek

A diósgyőri kosárlabdacsapat vezetőedzője, Peresztegi Nagy Ákos nem csak a válogatottnál pluszmunkázik, az edzőképzésbe is besegít.

A diósgyőri kosárlabdacsapat vezetőedzője, Peresztegi Nagy Ákos nem csak a válogatottnál pluszmunkázik, az edzőképzésbe is besegít.A Work Force-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapatának vezetőedzője, Peresztegi Nagy Ákos, aki jelenleg az U18-as női válogatott szövetségi edzőjeként tevékenykedik a Miskolcon megrendezésre kerülő korosztályos, ,,B" csoportos Európa-bajnokság augusztus 25-i zárásáig, egy felkérésnek tett eleget szerda délután. A megyében kilenc városban (Sátoraljaújhely, Mezőcsát, Szikszó, Sárospatak, Tiszaújváros, Cigánd, Szerencs, Ózd, Mezőkövesd) utánpótlás leány kosárlabdacsapatot működtető ÉLKSK (Északi Leány Kosárlabda Sport Klub) edzői számára tartott előadást.– Tavaly a Miskolci Városi Sportiskolának is felajánlottam, hogy szívesen részt veszek az edzők képzésében, a több mint húsz év alatt szerzett tapasztalataimat megosztom, de nem érkezett erre válasz, az ÉLKSK-sok viszont megkerestek, és természetesen örömmel tettem eleget a felkérésüknek. Igyekeztem egy olyan előadást összeállítani, amit ha nekem valaki edzői pályám elején leadott volna, akkor sok fölösleges kört kihagytam volna – mondta Peresztegi Nagy Ákos.

Több út vezet

Az előadáson nem csak gyakorló edzők, hanem az ÉLKSK szakmai igazgatója, Király Sándor, a diósgyőri női kosárlabda történelem legeredményesebb edzője is részt vett.

– Nagyon hasznos volt Peresztegi Nagy Ákos előadása, ezúton is köszönjük neki, hogy elvállalta a felkérésünket – mondta Király Sándor. – A hallgatóság soraiban ülők biztosan tudják majd ezt, vagy ennek egy részét hasznosítani, mert a sikerhez, a csúcsra több út vezet, és vallom, hogy ezt mindenkinek magának kell megtalálnia. Ehhez a programhoz, amelyet tavaly elindítottunk, a megyei járásközpontokból, Kazincbarcikán át Putnokig változatlanul várjuk az edzősködés iránt érdeklődő kosárlabda szerető sportembereket, mert nem csak sportolókat tehetséges gyerekeket szeretnék adni a sportágnak, hanem sportszakembereket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!