Sport

2013.05.09. 14:33

Németországra cseréli a Népkertet?

A Miskolcról távozott kanadai hokiedző biztos volt abban, hogy lesz máshonnan is ajánlata.

A Miskolcról távozott kanadai hokiedző biztos volt abban, hogy lesz máshonnan is ajánlata.Május 2-án adta hírül a Miskolci Jegesmedvék vezetősége, hogy a megadott határidőig, április 30-ig nem született megállapodás Tim Kehlerrel, így eldőlt, hogy nem a 2012 nyarán érkezett trénerrel kezdi meg a 2013/2014-es hokiévadot a népkerti gárda. Az Észak-Magyarországnak Egri Gergely csapatmenedzser nyilatkozott, osztotta meg véleményét olvasóinkkal, ám az ügyben megkerestük Tim Kehlert is - akitől pár nappal később, elektronikus úton, választ is kaptunk.

– A Jegesmedvék valóban tettek nekem egy ajánlatot, hogy a következő szezonban is legyek az edzőjük és megkértek, hogy április 30-ig vagy ezt fogadjam el, vagy engedélyezzem, hogy új ezdő után nézzenek – írta a szakember. – Bár ezen dátumig nem volt más biztos pozícióm, engedélyeztem úgymond a továbblépést, mert sok más klubbal tárgyaltam, Európában és Amerikában is, és elég biztos voltam abban, hogy kapok máshol vezetőedzői pozíciót.

Köszöni a támogatást

Tim Kehler ezután így folytatta:

– Szeretném leszögezni, hogy a Miskolc elhagyásáról szóló döntésem tisztán hoki alapú volt, hogy szeretnék magasabb szinten dolgozni, mint edző – hangsúlyozta a tréner. – A játékosok, a személyzet és a szurkolók egyaránt kedvesek voltak velem, nagyon élveztem az előző szezonban szerzett élményeket. Külön szeretném megköszönni Egri Istvánnak és Egri Gergőnek, hogy lehetőséget biztosítottak nekem, hogy Miskolcra jöjjek és köszönöm a támogatásukat, illetve a barátságukat, amit az elmúlt szezonban nyújtottak nekem. A miskolci rajongók egy speciális csoportot alkotnak, akik hatalmas szenvedéllyel és lelkesedéssel támogatják a csapatot, s ezzel egy nagyszerű hellyé teszik a játékosok és az edző számára. Mindegyikük nagyon fog hiányozni.

A tengerentúli mester szóba hozta a nemzeti együtteseknél eltöltött idejét:

– Nagyon élveztem a nemzeti U20-as és a felnőtt csapattal való munkát is – szögezte le Tim Kehler. – Örülök, hogy fontos szerepet játszhattam a magyar jégkorong fejlődésében, remélem, hogy valamelyik nemzeti csapatnál folytathatom edzői pályafutásom a jövőben.

Egyelőre nem tudni, hol folytatja Tim Kehler, de információink szerint Németország, Frankfurt lehet a következő állomás, ugyanis Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya – akit honfitársa segített a budapesti vb alatt – itt lett nemrég szakmai igazgató.

ÉM-MI

DVD a Macikról

Elkészült a Miskolci Jegesmedvék első DVD-je. A csaknem 40 perces film azt mutatja be, hogy „miként készült a szezon”, azaz olyan kulisszatitkokat láthatnak a szurkolók, amelyre egyébként nem lenne módjuk. A stáb a bajnokság első meccsétől az utolsóig végigkísérte a csapatot, és kiválogatták a legemlékezetesebb pillanatokat. A DVD-t szombaton kezdik árusítani a Miskolc Város Napja alkalmából megrendezésre kerülő belvárosi vásárban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!