Sport

2013.05.03. 08:27

Angol - portugál döntő lesz az Európa Ligában

Már csak egy kérdőjel maradt az Európa Ligában is. Ha a Chelsea behúzza a döntőt, tíz napig címvédő lesz mindkét európai kupában.

Már csak egy kérdőjel maradt az Európa Ligában is. Ha a Chelsea behúzza a döntőt, tíz napig címvédő lesz mindkét európai kupában.

A sorozat idei meglepetéscsapata, a svájci Basel csak megizzasztani tudta a Bajnokok Ligája címvédőjét az elődöntőben. A hazai 1-2 után az angolok a félidőben hátrányból fordultak ugyan (0-1), de a második félidőben már osztálykülönbség volt a csapatok között. A mindent eldöntő, harmadik találat különösen látványosra sikerült, az első meccsen is eredményes David Luis óriási gólt ragasztott a vendégek hálójába.

Izgalmasabbnak ígérkezett a Benfica és a Fenerbahce párharca a másik ágon. A törökök 1-0 arányban nyertek az első meccsen, így reménykedve várhatták a visszavágót, az előny azonban csekélynek bizonyult. A mérkőzés elején esett portugál találatra Dirk Kuyt még válaszolni tudott ugyan, de a további két találat után már nem esett vendéggól, így a Benfica 3-2 arányban jutott az amsterdami fináléba.

Amennyiben a Chelsea nyeri a döntőt, úgy tíz napig címvédő lesz mindkét európai kupában. Ennek ellenére Rafa Beniteznek aligha lesz maradása a londoni klubnál, ahol már biztosra veszik José Mourinho visszatérését. A portugál mester azonban kikötötte: csak olyan helyre szerződik, ahol a Bajnokok Ligájában szerepelhet, vagyis a Chelsea-nek az első négyben kell végezni a bajnokságban. A kupaszereplést érő helyekért óriási csata van az angol élcsapatok között, a londoniak jelenleg a harmadik helyen állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!