Sport

2013.02.16. 19:47

Téli EYOF - Brassóban a magyar csapat

Budapest, 2013. február 16., szombat (MTI) - Mintegy 12 órás buszozás után délután megérkezett Brassóba, a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) helyszínére a magyar csapat.

Budapest, 2013. február 16., szombat (MTI) - Mintegy 12 órás buszozás után délután megérkezett Brassóba, a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) helyszínére a magyar csapat.

A 14-18 esztendős korosztály vasárnap kezdődő és jövő péntekig tartó ötkarikás eseményén hat sportágban - műkorcsolyában, rövidpályás gyorskorcsolyában, alpesi síben, sílövészetben, sífutásban és hódeszkában - 14 magyar versenyző szerepel.

A hazai olimpiai bizottság szombati tájékoztatása szerint a MOB nemzetközi igazgatója, Nagy Zsigmond vezette csapattal tartott Szabó Bence MOB-főtitkár, Tóth József, a Héraklész Program igazgatója és Pignitzky Dorottya, a Sport XXI. Program vezetője.

"A MOB utánpótlás-programjainak vezetőivel közösen fogjuk megtekinteni a különböző eseményeket és elemezni az EYOF szervezési hátterét" - mondta az elutazás előtt a kardvívóként kétszeres olimpiai bajnok Szabó Bence, emlékeztetve rá, hogy 2017-ben Győr lesz a házigazdája a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak, s a rendezéshez gyűjtenek tapasztalatokat. Szabó elmondta, hogy részt vett az innsbrucki téli Ifjúsági Olimpián is, mert szeretné, ha minél szélesebb körű ismerettel rendelkeznének a korosztály olimpiai eseményeinek megszervezésében.

Az első téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált 1993-ban rendezték, Magyarország az eddigi tíz eseményen összesen 15 érmet, hét aranyat, öt ezüstöt és három bronzot nyert.

A nyári és téli EYOF a kontinens utánpótláskorú sportolóinak kiemelkedő ötkarikás eseménye, a felnőtt és az ifjúsági olimpia után az olimpiai mozgalom harmadik számú rendezvénye.

Az olimpiai láng vasárnap érkezik Brassóba, az esti megnyitóünnepségen a viadal hivatalos honlapja szerint jelen lesz többek közt Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is.

A versenyprogram már vasárnap délelőtt elkezdődik a rövidpályás gyorskorcsolyázók küzdelmeivel.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!