Sport

2013.02.24. 10:24

Sikertelen fehérvári próbálkozás

Herr Anita végre magára talált, de egyedül kevés volt a jól játszó Fehérvár ellen.

Herr Anita végre magára talált, de egyedül kevés volt a jól játszó Fehérvár ellen.

Ezúttal sem sikerült, a DVSC-Fórum a Fehérvár vendégeként vereséggel zárt az élvonalbeli kézilabda-bajnokság 18. fordulójában. Egyértelműen a házigazdák voltak a meccs favoritjai, de a debreceniek bíztak benne, hogy jó védekezéssel és gyors támadásvezetésekkel akár meglephetik Triscsukékat. A Loki dolgát nehezítette, hogy az ifjú kapus, Makai Veronika megsérült, nem tudta vállalni a játékot, helyette a klub vezetésében dolgozó Király Annamária tért vissza a csapatba - természetesen több edzés után.

Végig vezettek

A Fehérvár nekiesett a DVSC-nek, a vendéglátók az 5. percben már 3-0-ra vezettek, s ezt nem nézhette szótlanul Bíró Imre, a cívisvárosiak mestere, aki időt kért. Az újabb taktikai tanácsok annyit segítettek a hajdúságiaknak, hogy sikerült bevenniük a hazaiak kapuját, ám a 3-4 gólos különbség előbb állandósult, majd egyre nőtt. A játékrész hajrájában már tízgólos volt a székesfehérváriak előnye, a szünetben 19-10-es Fehérvár fórt mutatott az eredményjelző.

A pauzát követően sem változott nagyot a játék képe, a debreceniek védekezéséből hiányzott a keménység és az a mentalitás, amivel egymást tudták volna segíteni a játékosok. Támadásban nagyon egysíkú volt a Loki produkciója, Herr Anita végre azt nyújtotta, amit a szurkolók már nagyon régóta vártak tőle (a meccs végén 13 találat szerepelt a neve mellett), viszont a csapattársak messze elmaradtak tőle, kivéve Vörös Bettinát, aki újfent több szép megoldással rukkolt elő.

A második félidő hajrájában a piros-fehérek csökkenteni tudták a hátrányukat, ám ez mindössze arra volt elegendő, hogy tisztességes vereséget szenvedjenek a Fehérvártól, a vége 30-25 lett a házigazdák javára.

A DVSC-Fórum legközelebb újra idegenben lép pályára a bajnokságban, március 2-án Siófokon bizonyíthatnak Bíró Imre tanítványai.

HBN


Tények

FEHÉRVÁR KC-DVSC-FÓRUM 30-25 (19-10)

Székesfehérvár, 600 néző. V: B. Pech, Vágvölgyi   

 FEHÉRVÁR: Szikora - AZARI 7, SITI E. 4, Horváth B. 2, Triscsuk 4 (2), VASZARI 4, TILINGER 8 (3). Cs: Trimmel (kapus), Zsigmond V. 1, Németh K., Németh Nóra. Edző: Pal Oldrup Jensen

DVSC: Lajtos - Slakta 2, HERR A. 13 (4), Karalyos 1, Bohus-Karnik M. 2, Siska, Simsik. Cs: Király (kapus), Karnik Sz. 1, VÖRÖS 4 (1), Szilágyi 2, Dakos, Kudor, Varsányi, Bálintová. Edző: Bíró Imre

Az eredmény alakulása. 6. p.: 3-0, 12. p.: 6-3, 18. p.: 10-6, 24. p.: 14-7, 28. p.: 17-9., 32. p.: 20-11, 38. p.: 22-13, 44. p.: 26-16, 50. p.: 28-20, 56.p.: 29-23

Kiállítások: 12, ill. 16 perc

Hétméteresek: 6 /5 ill. 6/5


Mesterszemmel

Pal Oldrup Jensen: - Nagyon jó első félidőt játszottunk, míg a második félidőben alább hagyott az összpontosításunk, valamint a játékunk intenzitása. Az volt a célunk, hogy a második félidőt is megnyerjük, végül ez nem sikerült, de győztünk, és ezzel teljesítettük az elvártakat. 

Bíró Imre: - Az első félidőben minden eldőlt, a második játékrészben már jobban rámentünk a Fehérvárra, de akkor nem az a csapat játszott, mint az első harminc percben. Mindig szimpatikusak azok az edzői nyilatkozatok, amikor azt olvassuk, hogy magas színvonalú játékvezetés volt…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!