Sport

2013.01.04. 14:48

Tavasszal még célba érhet a Bükkábrány

A bükkaljaiak együttese a hetedik helyen telel az NB III-as Mátra csoport őszi idényét követően.

A bükkaljaiak együttese a hetedik helyen telel az NB III-as Mátra csoport őszi idényét követően.Az újonc csapat tizenhárom mérkőzésen ötször nyert és két döntetlen mellett hatszor szenvedett vereséget – mindez 17 pontot jelentett. Az ábrányi játékosok tizenhatszor találtak ellenfeleik hálójába, saját kapujukba viszont huszonkétszer került a labda. Mérlegük elfogadható, különösen akkor, ha „zavaró tényezőkkel” is meg kellett birkózniuk a pontvadászat megkezdése előtt. Megyei I. osztályú bajnoki címük ünneplésekor még nem tudták, hogy neveznek-e az NB III-ra, majd távozott Vígh Ferenc vezetőedző. Pár nappal később a klub elnöksége – maga mögött érezve Szalai Szabolcs polgármester és Tállai András országgyűlési képviselő támogatását – kimondta a döntő szót, amelynek elhangzása után a fiúk már a harmadik vonalra gyűjtötték az erőt.

Több volt bennük

– A rajt előtt vezetőinknek nem volt különösebb elvárásuk velünk szemben – kezdte Vincze Richárd, a gárda vezetőedzője, majd hozzátette: – Jómagam azonban úgy gondoltam, hogy képesek leszünk kiharcolni a középmezőnybeli tagságot. Számításom bejött, sőt jónéhány pont a lábunkban maradt. A bajnokság elején az öltözőben ragadtunk, hiszen három vereséggel és egy döntetlennel kezdtünk. Ennek az volt az oka, hogy az átigazolási szezonban négy játékosunk és velük együtt negyvennégy gólunk „távozott” tőlünk, a helyükre érkezők beépítéséhez pedig időre volt szükségünk. Most fejlődőképes csapattal rendelkezünk: keretünk átlagéletkora alig éri el a 22 esztendőt, így minket jóindulattal sem lehet rutinos alakulatnak nevezni.

A tréner a játékosok egyéni értékelésének kiosztásakor Balogh Dénes, Czető Márk, Boros Richárd és Demeter Péter teljesítményét emelte ki, de úgy fogalmazott, hogy 17 pontjukhoz valamilyen formában mindenki hozzájárult.

Mi lesz a „vendégekkel”?

A bükkábrányiak célja az, hogy megőrizzék NB III-as tagságukat. Ezt akkor érhetik el, ha bekerülnek az első öt közé, majd sikerrel veszik az osztályozót.

– Csak 5 pont a hátrányunk, vagyis csapatomat senki ne temesse el – folytatta Vincze Richárd. – Sorsolásunk sajnos nem mondható jónak, hiszen az első fordulókban a tabella első felében álló együttesekkel találkozunk, így minden valószínűség szerint már kora tavasszal eldől a sorsunk. Személy szerint bizakodó vagyok, bár néhány kérdőjel is tornyosul bennem. Az a legnagyobb gondom, hogy házi gólkirályunk, Boros Richárd Angliába ment, továbbá nem tudom, mi lesz a kölcsönben nálunk lévő játékosok sorsa? Mezőkövesdről Czető Márkot, Demeter Pétert, Gallik Gábort és Sebe Attilát, Kazincbarcikáról pedig Darai Tamást és Süttő Attilát foglalkoztattuk vendégmunkásként. További sorsuk még ismeretlen, ez majd az előttünk álló napok, vagy hetek tárgyalásainak függvényében formálódik, meg az anyagi helyzetünkön múlik. Azt is tudom, hogy sok klub akarja megerősíteni keretét, nekem is van egy listám, erről annyit mondhatok, hogy ütőképes labdarúgókat szemeltem ki. 

Miskolcon és Mezőkövesden

A Bükkábrány SC együttese január 17-én, csütörtökön kezdi az alapozást. Mivel településük pályája a téli havas-vizes időben nem ideális helyszín az erőgyűjtésre, a vezetőedző Miskolcra, a Borsod Volán sporttelepére és Mezőkövesdre, az MSE-Zsóry komplexumába viszi majd fiait. Ennek magyarázata: a műfüves pályák ilyenkor szó szerint áldást jelentenek.

ÉM-KT

A gólszerzők

7 gólos: Boros Richárd

2 gólos: Balogh Dénes, Darai Tamás, Szurdok Dávid

1 gólos: Dorogi Szabolcs, Gallik Gábor, Hegedűs Bence

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!