Sport

2013.01.24. 16:59

Miskolc Steelers: Három itthon, majd három távol

Miskolc - Hazai pályán kezd az Acélcsapat 2013-ban, méghozzá március 30-án. A Dunaújváros Gorillazt fogadja a Steelers azon a szombaton, délután 3 órától.

Miskolc - Hazai pályán kezd az Acélcsapat 2013-ban, méghozzá március 30-án. A Dunaújváros Gorillazt fogadja a Steelers azon a szombaton, délután 3 órától.

A bajnoki mérkőzések tervezett miskolci helyszíne, hagyomány szerint, a népkerti Volán-pálya, ha egy mód lesz rá, idén minden találkozó ott zajlik majd. Egyébként a magyar amerikaifutball-liga Divízió 1-es (a kiemelt, nemzetközi HFL-t nem számítva ez a versenyrendszer legfelsőbb szintje, az "első osztály") kategóriájában addigra már túl leszünk egy hétvégén, a március 23-24-in, amikor három másik derbit rendeznek.

A miskolciak áprilisban, kéthetente, még két riválisukat fogadhatják hazai közönség előtt: 13-án a Tata Mustangsot, 27-én pedig a Budapest Titanst. Szintén szombatra esik mindkettő.

Utána idegenbe kell háromszor utaznia az Acélosoknak. Május 11., június 2. és június 15. az időpontok, a vendéglátók pedig sorrendben az Eger Heroes, Budapest Cowboys, valamint a Békéscsaba Raptors.

Alapszakasz, majd rájátszás

A MAFSZ által határozatban kihirdetett versenykiírás itt olvasható, a hivatalos versenynaptár pedig itt. Kattintás után olvasóink a teljes táblázatot megtekinthetik: ki mikor kivel játszik ezen a tavaszon. Mint látható és kitalálható, az alapszakaszt, mely június közepén zárul, a rájátszás követi, azt pedig a június 13-án esedékes döntő. Hogy addigra mennyiben lesz még érintett a legutóbbi felnőtt korosztályos szereplése óta alaposan kicserélődött, megfiatalított (Div1-es tagságát 2012-re ideiglenesen fel is függesztő) Steelers... a jövő zenéje.

A finálé győztese egyébként felvételt nyer a Hungarian Football League (HFL) következő évi versenysorozatába.

- BAL -


Infók

Divízió 1. osztályú felnőtt férfi amerikaifutball-bajnokság, 2013.

Nevezett csapatok: Békéscsaba Raptors, Budapest Cowboys, Budapest Titans, Dunaújváros Gorillaz, Eger Heroes, Jászberény Wolverines, Miskolc Steelers, Szolnok Soldiers, Tata Mustangs.

A csapatok 6 alapszakaszi mérkőzést játszanak csoportellenfeleikkel, amelyet követően kialakul az alapszakaszi erősorrend. A rájátszásba a legjobb 6 alapszakaszi eredményt elérő csapat jut.

A rájátszás Wildcard körében az alapszakasz tabella 3.-6., 4.-5. helyezett csapatai mérkőznek meg egymással. Az alapszakasz tabella első két helyezett csapata automatikusan tovább jut az elődöntőbe. Az elődöntőben az alapszakasz 1. helyezettje a Wildcard kör győztes csapatai közül a gyengébb alapszakaszi mérlegű csapatot fogadja, míg a 2. helyezett a jobb alapszakaszi mérlegű csapattal mérkőzik a döntőbe jutásért.

A döntőbe az elődöntő győztes csapatai kerülnek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!