Sport

2012.10.07. 11:59

Tízen hoztak három pontot

Pénteken este az MTK Budapest volt a DVTK vendége a labdarúgó NB I 10. fordulójában.

Pénteken este az MTK Budapest volt a DVTK vendége a labdarúgó NB I 10. fordulójában. Az előzetes összeállításhoz képest egy helyen változtatott Sisa Tibor, a DVTK mestere, a középpálya bal oldalán végül a sérülés miatt csupán szerda óta edző Bacsa helyett Seydi kapott lehetőséget. Az eltiltott jobb oldali védőt, Vági Andrást Vadász Viktor volt hivatott pótolni, aki ezen szezonban eddig mindössze kétszer lépett pályára bajnokin: még az Újpest és a Budapest Honvéd ellen. Nagy volt a várakozás a stadionban, mégpedig azon a téren, hogy a piros-fehérek képesek lesznek-e támadó, támadóbb futballal előrukkolni, mint mondjuk a Ferencváros ellen, el tudnak-e mozdulni a szerény hét gólos rúgott mérlegről. Ez nem ígérkezett könnyű feladatnak, mert a fővárosi kékeket hazai környezetben 1991. november 9. óta nem sikerült megverni élvonalbeli összecsapáson. A kezdés előtt Rakaczki Tamás, a leukémiával küzdő kapus, Rakaczki Bence testvére vette át a klub honlapján meghirdetett licitből befolyt összeget Szabó Gézától, a DVTK egykori Aranycsapatának trénerétől. Gyászszünettel indult a meccs, ugyanis a napokban elhunyt a spanyol középpályás, José Luque édesanyja – a jelen nem lévő kapitány nevét mintegy hatezer ember skandálta.

Elégedett aréna

Az első négy percben Seydi két lendületes elfutása teremtett lehetőséget (amiért tapsot kapott a publikumtól), úgy nézett ki, itt, Wolfe mellett érdemes lesz máskor is próbálkozniuk a hazaiaknak. Irányítottak a miskolciak, pontrúgásokat harcoltak ki, és egy szabadrúgásból a hetek óta nagyon akaró, de ezidáig eredménytelen Tisza meg is szerezte a vezetést. Zengett az aréna, a közönség ilyen formában fejezte ki elégedettségét. Az MTK még az ellenfél tizenhatosáig csak-csak eljutott, de ott folyamatosan blokkolták, szerelték őket a borsodi védők, a bejátszásoknál jól összezárt a miskolci hátsó alakzat. Élvezetes meccs zajlott a gyepen, volt történés bőven, a nagyon harcos Diósgyőrnek és a feljövő kék-fehéreknek is voltak lehetőségeik. Utóbbiak pedig nem csak 11-est, hanem emberelőnyt is kaptak a játékvezetőtől.


[poll id="243"]


Gyönyörű ellenakció

A második félidő kérdése egyértelműen az volt: mire lesz képes tíz emberrel az első felvonásban jól futballozó házigazda? A DVTK mestere a szünetben átszervezte a gárdát, Takács lett a jobboldali védő, Tisza bal oldali középpályás, a csereként beállt Bacsának jutott a jobbszél, az előre tolt ék pedig Seydi lett. Minden egyes alkalommal meg kellett becsülnie a labdát a Diósgyőrnek a labdabirtoklásban különösen jó budapestiekkel szemben. A lelátó népe ezidőtájt nem igazán pendült egy húron a játékvezetővel, sokszor Sisa Tibor sem bírta ülve, magyarázott, járkált a kispadnál, sugározta az erőt a csapatnak, biztatta futballistáit. A védekezés vitte rendesen a pályaválasztó energiáit, de bírták, mi több, egy gyönyörű ellenakció végén Elek Á. ismét megszerezte a vezetést. Hősiesen játszott a piros-fehér együttes, egy régen ismert arcát mutatta meg, amellyel nagy tettet hajtott végre – és teljesen rászolgált a három pontra.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – MTK Budapest 2-1 (1-1)

Diósgyőr, 6500 néző. V.: Farkas Á. (Medovarszki, L. Tóth).   

Diósgyőri VTK: Rybansky (6) – Vadász (5-2=3), Hanek (7), Rakovic (6), Gohér (7) – Elek Á. (7), Takács P. (6) – Gosztonyi (5), Fernando (6), Seydi (8) – Tisza (7). Vezetőedző: Sisa Tibor.

MTK Budapest: Hegedűs L. (5) – Wolfe (4), Vukmir (4), Kelemen (4), Hidvégi (5) – Zsidai (5), Kanta J. (6), Vadnai (5) – Könyves (4), Tischler (4), Csiki (4). Vezetőedző: Garami József.

Csere: Gosztonyi helyett Bacsa (6) a 46., Csiki helyett Pál A. (5) a 63., Könyves helyett Balajti (5) a 75., Rakovic helyett Nagy T. (-) a 75., Elek Á. helyett Abdouraman (-) a 79., Zsidai helyett Nikházi (-) a 84. percben.

Sárga lap: Kanta a 20., Takács P. a 21., Csiki a 45., Wolfe a 47., Rybansky a 92. percben.

Kiállítva: Vadász a 39. percben.

Gólszerző: Tisza (1-0) a 10., Kanta, 11-esből (1-1) a 40., Elek (2-1) a 66. percben.

Sisa Tibor: – A védekezést már összeraktuk, és azonos létszámig támadásban is meg volt az, amit szeretnénk. A kiállítás után váltanunk kellett, és a szünetben meg kellett győznöm arról a csapatot, hogy ezt a mérkőzést még így is meg lehet nyerni. Örülök, hogy a csapat megmutatta, miként kell csapatként üzemelni, és egy olyan találkozót nyertünk meg, amit sok csapat elveszített volna. Köszönöm, köszönjük a közönség buzdítását.

Garami József: – Jó iramú meccset játszottunk, sok támadással mindkét részről. Az első félidőben mi is és a Diósgyőr is pontrúgásból ért el gólt, majd a második félidőben, emberelőnyben átvettük a játék irányítását, de gólt kaptunk. Összességében nem érdemeltünk vereséget, mert a csapatom hajtott, küzdött, de ez most kevés volt.

Percek, események

10. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Diósgyőri VTK, 29 méterre az MTK kapujától, középről. A leállított labdának Tisza futott neki, aki jobbal, remekül tekert a vendégek ketrecének jobb oldalába, úgy, hogy a játékszer a kapufát is érintve perdült a gólvonal mögé, 1-0.  

39. perc: Kanta húzott a hazaiak büntetőterületén belülre, bepasszolta a labdát, ahol Vadász rátaszajtotta az MTK-sokat a becsúszó Haneke, az egyik Csiki volt, a másik pedig Könyves, mindannyian elestek. Az eset vége fővárosi büntető lett, és a játékvezető kiállította Vadászt. 

40. perc: A 11-est Kanta végezte el, és a kapu jobb oldalába küldte a játékszert, 1-1. 

66. perc: Fernando küldte a labdát Seydihez, aki a jobb oldalon, az alapvonal közeléből középre játszott, és az érkező Elek Á. az MTK kapujának jobb oldalába perdítette a játékszert, 2-1.


 Pénteken 19 órai kezdettel a Miskolc-Diósgyőri stadionban került megrendezésre a DVTK – MTK Budapest NB I-es bajnoki labdarúgó mérkőzés.

Hősies küzdelemben, több mint egy félidőnyi emberhátrányban játszva gyűjtötte be a 3 bajnoki pontot a Diósgyőri VTK az MTK Budapest csapata ellen. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja?

Miskolc - Megkértük, és együtt nézte velünk a DVTK – MTK futballbajnokit Tóth Gábor.

Az ajándék, amit péntek este kaptunk a csapatunktól felért az ember Holdra szállásával, a berlini fal leomlásával, sőt a világbékével, legalábbis a mi kis világunk békéjével. Óriáslavinák gördültek le több ezer diósgyőri szívről, amikor az óráknak tűnő négy perces hosszabbítás után belehasított az estébe a meccs végét jelző hármas sípszó. Győztünk! Fekete Zsuzsa írása.

"Örülök, hogy a csapat megmutatta, miként kell csapatként üzemelni, és egy olyan találkozót nyertünk meg, amit sok csapat elveszített volna" - nyilatkozta Sisa Tibor az MTK elleni 2-1-es győzelem után.

Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 10. fordulójában a DVTK gárdája az MTK Budapest együttesét fogadta pénteken 19 órától Miskolcon, az Andrássy úti Katlanban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!