Sport

2012.10.25. 09:17

Megtették a magukét a Macik Finnországban

A menedzser szerint sok ilyen csatát kell még megvívniuk a jobb eredmények eléréséhez.

A menedzser szerint sok ilyen csatát kell még megvívniuk a jobb eredmények eléréséhez.

Három vereséggel és szerzett pont nélkül búcsúzott a Kontinentális Kupa 2012/2013-as idényétől a Miskolci Jegesmedvék együttese, amely az előző hét végi, finnországi selejtezőcsoportban a házigazdák mellett lett és kazah riválisától is kikapott. Mint ismert, a honi pontvadászat előző idényében második Macik annak köszönhetően nevezhettek be a sorozatba, hogy a bajnoki aranyérmes Sapa Fehérvár AV19 gárdája nem élt az indulás lehetőségével, miután csak az EBEL-re koncentrál. Az, hogy nem lehetnek nagy reményeik a sárga-feketéknek Vaasában, már a sorsolás pillanatában eldőlt, hiszen a magyarnál jóval magasabban jegyzett hokikultúrák képviselőit kapták ellenfélül. A Jegesmedvék hétfőn este érkeztek haza a finn túráról, keddre szabadnapot kaptak a játékosok, akiknek így szerda délelőtt kellett jelentkezniük a hét első foglalkozására. Szinte másodpercre pontosan tizenkét órakor fejeződött be a jeges edzés, amely után Tim Kehler vezetőedző tömören összefoglalta érzéseit a kupaszerepléssel kapcsolatban.

– Tapasztalatszerzésnek nagyon jó volt ez a három mérkőzés – jelentette ki a tengerentúli szakvezető. – Úgy érzem, meccsről meccsre jobb teljesítményt nyújtott a csapat, most az a dolgunk, hogy átmentsük ezt a formát a Mol Ligára.

Megköszönték Bobceknek

Amint azt megtudtuk, a jégcsarnokban felbukkant egy új hokis is: a kanadai csatár, Justin Smith legutóbbi munkaadója a német harmadosztályú EHC Neuwied volt. Könnyen lehet azonban, hogy idejekorán véget ér(t) a 23 éves jégkorongozó magyarországi kalandja, a próbajáték, mivel megsérült a tréningen. Amelyen már nem lehetett felfedezni egy másik légióst, a 29 éves szlovák bekket, Igor Bobceket sem.

– Igornak megköszöntük az eddig elvégzett munkáját és hazaküldtük – mondta az Észak-Magyarországnak Egri Gergely csapatmenedzser. – Amikor idejött, abban maradtunk vele, hogy megnézzük egy hónapig, utána döntünk véglegesen a sorsáról. Sajnos, ezen idő alatt nem tudott meggyőzni bennünket arról, hogy helye van, lenne a Jegesmedvékben.

Két meccsen nem lógtak kil

A klubképviselőt is megkérdeztük arról, vajon miként értékeli a Kontinentális Kupában mutatott produkciót?

– Összecseng a véleményem Tim Kehlerével, hiszen az első, mondjuk így, kevésbé sikeres mérkőzés után játékba lendültünk és a végén, az Atyrau ellen hoztuk a legjobb teljesítményt. A finnekkel szembeni 1-11-et lehetne magyarázni, de azt hiszem, nem érdemes, talán, ha felvesszük a tempót, szorosabb végeredménye lett volna az összecsapásnak. Megtettük a magunkét a hoki őshazájában, két meccsen nem lógtunk ki a sorból, ahhoz, hogy ilyen ellenfelekkel szemben komolyabban megálljuk a helyünket, sok ilyen csatát kell megvívnunk. A szerencse sem volt velünk, olyan értelemben, hogy a másik csoportban, amelyben német, brit, holland és romániai HSC Csíkszereda együttese volt, biztosan jobban szerepeltünk volna...

ÉM-MI

 Beszélgetés a finnekkel

Egri Gergely beavatta abba is lapunkat, hogy Vaasában sokat beszélgetett a helyi klub vezetőivel, így például a sportigazgató Markus Jamsával. ,,Viccesen jeleztem nekik, hogy akik náluk a negyedik sorban vannak, kölcsönadhatnák nekünk... Cseréltünk elérhetőséget, telefonszámot, Markus rengeteg játékost ismer, hátha nekünk is tud segíteni légiósok terén. Soroltam nekik pár finn hokist, akik korábban nálunk, Miskolcon voltak, nem ismerték őket, azt viszont tudták, hogy a magyar válogatott ott volt a 2009-es svájci vb-n." 


A végéhez ért a Kontinentális Kupa Vaasaban, Finnországban. A Miskolci Jegesmedvék harmadik mérkőzésükön a kazah bajnokkal játszották, és tisztességesen helytálltak.

A pénteki súlyos vereség után a Miskolci Jegesmedvék azért léptek jégre a Kontinentális Kupa második napján, hogy helyre hozzák megtépázott renoméjukat. Ez nem ígérkezett könnyű feladatnak, hiszen a lett bajnok volt az ellenfél, ám nem sok hiányzott a csodához.

Lejátszotta első mérkőzését a Miskolci Jegesmedvék csapata a Finnországban zajló Kontinentális Kupában. A Macik mindent megtettek, de a sokkal magasabb szinten álló finn csapat magabiztos győzelmet aratott.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!