Sport

2012.10.06. 20:51

Két olimpikon is aranyat nyert a cselgáncs ob-n

Kecskemét, 2012. október 6., szombat (MTI) - Három londoni olimpikon versenyzett a kecskeméti cselgáncs országos bajnokságon, közülük kettő aranyérmet nyert.

Kecskemét, 2012. október 6., szombat (MTI) - Három londoni olimpikon versenyzett a kecskeméti cselgáncs országos bajnokságon, közülük kettő aranyérmet nyert.

A nyári játékokon is szerepelt magyarok közül Csoknyai László (81 kg) és Bor Barna (+100) állt a dobogó legmagasabb fokára a Messzi István Sportcsarnokban - amely tavaly is otthont adott az ob-nak -, csak Madarász Tamás (90) nem került éremközelbe szombaton.

Az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós érmet adott át, míg a Londonban harmadik - és az ob-n címvédő - Csernoviczki Éva azért nem nevezett, mert az 52 kg-os súlycsoportban rajta kívül csak egy induló akadt. Így a mohácsi Balogh Daniella mérkőzés nélkül lett országos bajnok.

Ami az éremhalmozókat illeti, Baczkó Bernadett (63) kilencedszer, Kiss Renáta (48) negyedszer, Bor Barna és Csoknyai László pedig harmadszor diadalmaskodott az ob-n.

Az ob győztesei:

nők:

48 kg: Kiss Renáta (UTE)

52: Balogh Daniella (Mohácsi TE)

57: Szabó Katinka (Leányvár-Egerág)

63: Baczkó Bernadett (KSI)

70: Szabó Franciska (Leányvár-Egerág)

78: Nagy Kitti (Szegedi JSE)

+78: Kárpáti Emese (Kaposvár)

férfiak:

60: Csizovszky Ferenc (KSI)

66: Zámbori Bence (Honvéd-Kipex)

73: Kiss Norbert (ASE)

81: Csoknyai László (ASE)

90: Tóth Krisztián (KSI)

100: Vér Gábor (Honvéd-Kipex)

+100: Bor Barna (ASE)

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!