Sport

2012.08.16. 18:38

Putnok VSE: A tréner délelőtt tanít, délután edzősködik

Putnok - Sajtótájékoztatón osztották meg rajt előtti gondolataikat a Putnok VSE elöljárói.

Putnok - Sajtótájékoztatón osztották meg rajt előtti gondolataikat a Putnok VSE elöljárói.A csütörtök délelőtti eseményen elsőként Tamás Barnabás polgármester arról beszélt, hogy szerinte a 7800 lelkes településen élők nagyon szeretik a focit, a város büdzséjéből pedig az ésszerűség határán belül támogatják az NB II-es gárdát, valamint jelentős összeget fordítanak az utánpótlás-nevelésre is.

Keményen dolgoztak

Negrutz Ágoston, a PVSE elnöke elöljáróban büszkélkedett:

– Mögöttem már több megnyert bajnokság áll, így ha valaki, akkor én tudom, hogy most mit kellett és kell tenni a sikeres szereplés érdekében. Az NB III-as aranyérmünk megszerzése óta többször elmondtam már, hogy ha egység van, akkor minden van! Nos, nálunk egyet akar a polgármester, az egyesület vezetése, a szakmai munka irányítója és minden labdarúgó. Keretünk alaposan átalakult, tizenkét játékost igazoltunk. Ezt nem azért tettük, mert némelyik fiúval elégedetlenek voltunk, hanem egyszerűen tudomásul kellett vennünk, hogy a soron következő idényben sokkal magasabb szintű igényeknek kell megfelelnünk, mint eddig.

A klubvezető ezután udvarias hangnemben ugyan, de „nekiment” az MLSZ-nek, mert szerinte a szövetség túl sokat követel tőlük.

– Pedig látniuk kell, hogy sporttelepünkön lázas munka folyik – szögezte le Negrutz Ágoston. – Felújítottuk szociális létesítményünket, csinosítjuk és ülésekkel szereljük fel a lelátókat, továbbá a pálya bekerítésére is gondot fordítottunk. Ráadásul nem állunk meg, amit csak lehet újjávarázsolunk. Most persze nem a panaszkodás idejét éljük, hanem nagyon komoly terveket szövünk, státuszhoz akarunk jutni az első ötben, de legrosszabb esetben az első nyolcban, hiszen – ha minden kötél szakad – akkor így osztályozón hosszabbíthatjuk meg NB II-es tagságunkat. Már a nyitányon, a Vasas csapatának vendégeként a 3 pont megszerzése a célunk.

Nehéz lesz

A PVSE sikeredzője, Koszta Péter kiemelte, hogy keretükben minőségi változtatásokat hajtottak végre, s az új fiúktól azt várja, hogy hálálják meg a bizalmat, legyenek húzóemberei az együttesnek.

– Úgy ítélem meg, hogy megvalósíthatjuk az elnök által említett ter- vünket – hangsúlyozta az Észak-borsodiak trénere. – Azt nem tartom szerencsésnek, hogy az NB I-es csapatok tar- talékegyüttesei tulajdonképpen „versenyen kívül” játszanak, hiszen nem juthatnak az egycsoportos NB II-be, ugyan- akkor jó, vagy rossz teljesítményükkel befolyásolhat- ják az élmezőny kialakulását.

A szakvezető azt is megemlítette, hogy örülne, ha megyénk mindhárom NB II-es együttese bejutna az egycsoportos bajnokságba, majd kérdésre válaszolva kijelentette: testnevelő tanári állását nem adja fel, s csak délutánjait áldozza a focira.

ÉM-KT


Változások

Jöttek: Bálint Rajmund (FC Viitoriul Constanta, román), Mate Bogdan (Constanta), Horia Crisan (Constanta), Szabó Ádám (Mezőkövesd), Kerékgyártó Tamás (Felsőtárkány), Elek Bence (Videoton), Szögedi Szilárd (SKVG Pottenbrunn, osztrák), Erik Luptak (Rimaszombat, szlovák), Illés Richárd (DVTK), Bene Attila (Mezőkövesd), Olasz Dénes (Mezőkövesd), Matis Valeriu Lucian (FC Cluj, román).   

Mentek: Máté Gergő (Ózd), Zimányi Adrián (Ózd), Mészáros Balázs (Ózd), Sebők Krisztián (Felsőtárkány), Ondó János (Hajdúszoboszló), Zsarnai Ró- bert (Hajdúszoboszló), Ulrich Péter (Bükkábrány), Tátrai Dávid (Edelény), Engi Tamás (külföldre ment dolgozni).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!