Sport

2012.08.22. 09:17

Már megszűntették Lippai Ákos házi őrizetét

Olyan információ jutott az Észak-Magyarország birtokába, mely szerint a DVTK volt játékosa már elhagyhatja otthonát.

Olyan információ jutott az Észak-Magyarország birtokába, mely szerint a DVTK volt játékosa már elhagyhatja otthonát.

A napokban szurkolói berkekben azt beszélték, hogy a napokban megszűntették a kényszerintézkedést Lippai Ákossal, a diósgyőriek egykori középpályásával szemben. Ezért felhívtuk a Központi Nyomozó Főügyészséget, ahol dr. Szabó Eszter helyettes szóvívőtől a következő tájékoztatást kaptuk:

Lippai Ákos házi őrizete véglegesen megszűnt, amely azt jelenti, hogy nem áll a továbbiakban kényszerintézkedés hatálya alatt – mondta dr. Szabó Eszter. – Vagyis a büntetőeljárási törvényben a kényszerintézkedés alkalmazásának feltételei vele szemben már nem állnak fenn, Ilyen a szökés és az elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsítása, vagy megnehezítése, továbbá a másokkal való összebeszélés.

Negyvenhárom

A helyettes szóvívő ezután közölte, hogy az úgynevezett bündaügynek jelenleg negyvenhárom gyanúsítottja van: közülük többen jelenleg is játékosok, vagy korábban azok voltak. Az eljárás továbbra is harminckét mérkőzést érint.

– Az ügyben a nyomozás jelenleg folyamatban van – sorolta dr. Szabó Eszter –, annak befejezése, valamint a vádemelés időpontja, a további eljárási cselekmények foganatosítása – azok várható eredményei miatt – még nem ismeretes. Az ügyben a büntető eljárási törvények szerint a vádemelés objektív határideje 2013. június 28. napja, a nyomozás eddig az időpontig törvényesen folyhat.

ÉM-KT

 Emlékeztető

A Diósgyőri VTK egykori labdarúgóját, a tavaszi szezon előtt, február 21-én bilincsben vitte el a rendőrség, és négy labdarúgó mérkőzés ,,bundázásával” gyanúsította meg. A középpályást két nappal később állították bíróság elé, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon akkor az a döntés született, hogy az ügyész kérésére ellenére nem rendeli el Lippai Ákos előzetes letartóztatását, így ,,csak” 30 napos házi őrizet lett a bírói döntés. Ezen határozat ellen azonban az ügyész fellebbezett, ennek helyt adott a bíróság, így március 13-án rendőrök jelentek meg Lippai Ákos lakásán, hogy az előzetes letartóztatásbe helyezzék. 


Kapcsolódó cikkek:

2012. júl. 6. A facebookon közreadott információval kapcsolatban, mely szerint Lippai Ákos szabadlábra került, az Észak-Magyarország megkereste dr. Fazekas Gézát, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjét.

A Diósgyőri VTK egykori labdarúgóját, a tavaszi szezon előtt, február 21-én bilincsben vitte el a rendőrség, és négy labdarúgó mérkőzés ,,bundázásával” gyanúsította meg.

17.05.2012 | Miskolc – Hetek óta „csend üli” meg az úgynevezett bundaügyet. Ez a csend azonban csak látszólagos.

14.03.2012 | Kedden kora délután Lippai Ákos miskolci lakásán jártunk, hogy egy interjút készítsünk a házi őrizetben lévő labdarúgóval.

14.03.2012 | Miskolc, Budapest - A kényszerintézkedés szigorítását az ügyészség fellebbezése nyomán rendelte el a bíróság.

03.03.2012 | Miskolc-Diósgyőr – A bundaügyben gyanúsított középpályástól megvált az élvonalbeli labdarúgócsapat.

23.02.2012 | Budapest- Csütörtökön délelőtt 11 órakor állt bíróság elé a Pesti Központi Kerületi Bíróságon Lippai Ákos, a Diósgyőri VTK labdarúgója, akit a tárgyalóterembe és a tárgyalóteremből is vezetőszáron vitték a fogva tartását felügyelők.

23.02.2012 | A szerdai DVTK – Videoton meccset követő sajtótájékoztatón Benczés Miklóst arról is kérdezték, hogy szakmailag, vagy emberileg okozott-e gondot Lippai Ákos rendőrségi őrizetbevétele.

22.02.2012 | Olyan meccsel is meggyanúsították Lippai Ákost, amelyen nem is lépett pályára.

21.02.2012 | Miskolc-Diósgyőr – A DVTK NB I-es labdarúgócsapatának kedden délután 15 órakor kezdődő edzése előtt sárga mellényes emberek lepték el a klubház öltözőfolyósóját, mint kiderült a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai érkeztek meg Diósgyőrbe.

21.02.2012 | Miskolc – Úgy tudjuk, fogadási csalással kapcsolatban hallgatják ki a Diósgyőri VTK csapatkapitányát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!