Sport

2012.07.06. 09:05

Lippai Ákos házi őrizetben

A facebookon közreadott információval kapcsolatban, mely szerint Lippai Ákos szabadlábra került, az Észak-Magyarország megkereste dr. Fazekas Gézát, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjét.

A facebookon közreadott információval kapcsolatban, mely szerint Lippai Ákos szabadlábra került, az Észak-Magyarország megkereste dr. Fazekas Gézát, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjét.

– A Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság július 4-én, szerdán – megváltoztatva a nyomozási bíró előzetes letartóztatás meghosszabbításáról hozott végzését – L. Ákos gyanúsított házi őrizetét rendelte el - nyilatkozta az Észak-Magyarországnak dr. Fazekas Géza.

K. Ferenc gyanúsított

A szóvivő csütörtökön délután újabb, a bundaüggyel kapcsolatos hírrel is szolgált:

– Szerdán gyanúsítottként hallgattuk ki K. Ferencet, mint gazdálkodó szervezet dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés büntette megalapozott gyanúja miatt – folytatta dr. Fazekas Géza. – Őt, mint a Nyíregyháza labdarúgó csapatának egyik tulajdonosát érinti a gyanusítás, a 2010. május 5-én lejátszott DVTK – Nyíregyháza bajnoki mérkőzés kapcsán. K. Ferenc megállapodást kötött L. Ákossal, a Diósgyőr labdarúgójával arról, hogy anyagi ellenszolgáltatás ellenében közreműködik abban, hogy a mérkőzésen a Nyíregyháza győzzön. Mivel 1-0-ra a Nyíregyháza nyert is, így a mérkőzés után át K. Ferenc L. Ákosnak át is adta az ígért jogtalan előnyt. Arra vonatkozóan egyelőre nincs információ, hogy mennyi volt a pontos összeg, de ennek nagysága egyébként nem befolyásolja a cselekmény minősítését.

A főügyészségi szóvívő elmondta még, hogy K. Ferenc a gyanúsítás ellen panasz jelentett be – állítása szerint a terhére felrótt cselekményt nem követte el –, majd megtagadta a vallomástételt.

 Az ominózus mérkőzés:

Labdarúgó NB I 26. forduló, 2010. május 5., 18.00:

 Diósgyőri VTK – Nyíregyháza SFC 0-1 (0-1)

Diósgyőr, 2000 néző. V.: Farkas (Kelemen, Fehér).

DVTK: Rados (5) – Vukadinovic (4), Gal (5), Supic (4), Polényi (6) – Zsivoczky (4), Takács P. (4), Lippai (4), Sadjo (4) – Bajzát (4), Brnovic (4). Vezetőedző: Tóth László.

Nyíregyháza SFC: Ovszijenko (6) – Miskolczi (6), Struhar (5), Kovacevic (5), Hurt (5) – Minczér (5), Davidov (6), Zabos (6), Nacim (5) – Andorka (6), Bouguerra (6). Vezetőedző: Szentes Lázár.

Csere: Brnovic helyett Menougong (4) a 37., Kovacevic helyett Stanisic (5) a 38., Bouguerra helyett Fekete (5) az 59., Sadjo helyett Dobos (-) a 66., Bajzát helyett Bacsa (-) a 72., Zabos helyett Müller (-) a 75. percben.

Sárga lap: Minczér a 69., Dobos a 74., Stanisic a 81., Menougong a 83. percben.

Kiállítva: Stanisic a 82. percben.

Gólszerző: Bouguerra (0-1) a 39. percben.

Tóth László: – A Nyíregyháza tett egy lépést a bennmaradás felé, mi pedig az utolsót a kiesés felé. Bánom, hogy nem voltam bátrabb, hogy nem szerepeltettem több fiatalt. Önmagukhoz képest akartak a játékosok, mindent megtettek, kínlódtak, de ebben a lelki állapotban ennyire futotta. Talán az lendítette volna át a csapatot, ha mi szerezzük meg a vezetést. Holnaptól a jövő csapatát építjük.

Szentes Lázár: – Mi rúgtuk az első gólt, ami elég régen fordult már elő. A másik pozitívum, hogy nem kaptunk és egy hősies küzdelemben meg tudtuk őrizni az előnyünket. Egy lépést tettünk a bennmaradás felé, a hátralévő négy mérkőzésen kell még annyi pontot szereznünk, hogy legalább egy csapattal azonos pontunk legyen.

Kapcsolódó cikkek:

A Diósgyőri VTK egykori labdarúgóját, a tavaszi szezon előtt, február 21-én bilincsben vitte el a rendőrség, és négy labdarúgó mérkőzés ,,bundázásával" gyanúsította meg.

tovább »

17.05.2012 | Miskolc – Hetek óta „csend üli” meg az úgynevezett bundaügyet. Ez a csend azonban csak látszólagos.

tovább »

14.03.2012 | Kedden kora délután Lippai Ákos miskolci lakásán jártunk, hogy egy interjút készítsünk a házi őrizetben lévő labdarúgóval.

tovább »

14.03.2012 | Miskolc, Budapest - A kényszerintézkedés szigorítását az ügyészség fellebbezése nyomán rendelte el a bíróság.

tovább »

03.03.2012 | Miskolc-Diósgyőr – A bundaügyben gyanúsított középpályástól megvált az élvonalbeli labdarúgócsapat.

tovább »

23.02.2012 | Budapest- Csütörtökön délelőtt 11 órakor állt bíróság elé a Pesti Központi Kerületi Bíróságon Lippai Ákos, a Diósgyőri VTK labdarúgója, akit a tárgyalóterembe és a tárgyalóteremből is vezetőszáron vitték a fogva tartását felügyelők.

tovább »

23.02.2012 | A szerdai DVTK – Videoton meccset követő sajtótájékoztatón Benczés Miklóst arról is kérdezték, hogy szakmailag, vagy emberileg okozott-e gondot Lippai Ákos rendőrségi őrizetbevétele.

tovább »

22.02.2012 | Olyan meccsel is meggyanúsították Lippai Ákost, amelyen nem is lépett pályára.

tovább »

21.02.2012 | Miskolc-Diósgyőr – A DVTK NB I-es labdarúgócsapatának kedden délután 15 órakor kezdődő edzése előtt sárga mellényes emberek lepték el a klubház öltözőfolyósóját, mint kiderült a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai érkeztek meg Diósgyőrbe.

tovább »

21.02.2012 | Miskolc – Úgy tudjuk, fogadási csalással kapcsolatban hallgatják ki a Diósgyőri VTK csapatkapitányát.

tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!