Sport

2012.06.24. 18:04

És akkor elkezdődik Diósgyőrben (is)

A legtöbb élvonalbeli labdarúgócsapat már benne van abban, amit a DVTK hétfőn kezd el.

A legtöbb élvonalbeli labdarúgócsapat már benne van abban, amit a DVTK hétfőn kezd el.A 2012/13-as évadra való felkészülés jegyében hétfőn találkozik először a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának játékoskerete, illetve ismerkedik meg az új edzői stábbal, amelyben a vezetőedzői tisztet Sisa Tibor fogja betölteni, segítője pedig – a szintén visszatérő – Dzurják József lesz (a kapusedző poszton nem történt váltás, Veréb György látja el ezt a feladatkört a jövőben is).

Sisa Tibor, néhány órával a diósgyőri pályára való visszatérése előtt, arra a felvetésünkre, hogy a klubvezetéssel történt június 14-i megegyezése óta vélhetően igyekezett minél jobban megismerni a játékosállományt, a következőket mondta: ,,Láttam a csapatot az előző szezonban, valamennyire ismerem is a játékosokat, és az elmúlt napokban kaptam róluk további információkat. De szeretném megnézni őket közös munka idején, mert kíváncsi vagyok arra, hogy ki mire képes.”

Sisa Tibor a klubvezetés részéről azt a tájékoztatást kapta, hogy minden játékos visszatér majd akit élő szerződés köt a klubhoz a következő szezonra, és ebbe beleértendők a kölcsönjátékosok is. Ez pedig azt jelenti, hogy több mint 20 mezőnyjátékos vesz majd részt az első foglalkozáson, a kapusok mellett. Az esetleges erősítésekről hiába kérdeztük Sisa Tibort, azt mondta, hogy az első lépés az, hogy képet kapjon a kerethez tartozó játékosokról, amire véleménye szerint egy hét elegendő lesz.

,,Persze a második lépés az erősítés megtárgyalása lesz, és ezt a témát már érintettük a klubvezetéssel, a védelem, a támadósor, és kapusposzt is szóba került ezen a beszélgetésen” – mondta a DVTK vezetőedzője, aki arra a kérdésünkre, hogy vannak-e konkrét ötletei ezzel kapcsolatban, így válaszolt: ,,Az edző számára az a legegyszerűbb, ha megmondhatja, hogy kit szeretne és azt leigazolják neki, más kérdés, hogy ez csak ritkán szokott előfordulni”.

Arra a felvetésünkre, hogy ezek szerint arra készül, – annak ellenére, hogy Diósgyőrre a közelmúltban nem volt jellemző, hogy próbajátékosok adták egymás kezébe az öltöző ajtajának kilincsét, – hogy több, szerződtetés reményében érkező játékost is láthatnak majd a szurkolók, így válaszolt:

,,Elképzelhető, hogy már az első héten is találkozhatnak ilyen státuszú labdarúgókkal a drukkerek, ami számomra egyáltalán nem okoz gondot. Sőt! Én örülök annak, ha megnézhetem, hogy ki mire képes,mert néhány nap alatt azért meg tudom állapítani, hogy az adott játékos stílusa, tudása illik-e ahhoz, amit keresünk.”

Sisa Tibortól megtudtuk, hogy az első két hétben itthon edz a csapat napi két tréninggel – amitől legfeljebb akkor térnek el, ha ezt a játékosok menet közbeni erőállapotának felmérése ezt indokolja.

Király Kupa

Idén is megrendezi a Rádió Szombathely szerkesztősége és a Király Sportlétesítmény a labdarúgó Király Kupát, amelyen a DVTK, mint címvédő vesz részt. Július 6-án, pénteken lesz a négycsapatos torna, amelyen az egyik párban a szombathelyi Haladás a Kaposvári Rákóczival játszik, míg a DVTK ellenfele az orosz FC Mordovia gárdája lesz. A két vesztes a harmadik helyért, a két győztes a kupáért csap össze (minden mérkőzés 2x30 perces lesz).


IX. Király Kupa Szombathely

14.00: Kaposvár – Haladás   

15.15: Diósgyőr – Mordovia

17.00: Mérkőzés a 3. helyért

18.30: Döntő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!