Sport

2012.05.10. 08:33

DVTK: Ez a szezon már Szentessel zárul

Legalább két évre terveznek Diósgyőrben a majdani vezetőedzővel.

Legalább két évre terveznek Diósgyőrben a majdani vezetőedzővel.A múlt pénteken Pécsett megnézte a DVTK-t az egyik külföldi trénerjelölt, aki nem más, mint a korábban a német Bundesligában dolgozott Marco Pezzaiuoli. Ezt hivatalosan ugyan eddig nem erősítette meg a miskolci klub, így Dudás Hunor, az együttest működtető gazdasági társaság ügyvezetője is kitért ezzel kapcsolatos szerda délutáni érdeklődésünk elől. Mégis miben maradtak a „titokzatos” szakemberrel? – kérdeztük a klub irányítóját.

– Ezt az egész találkozást én leginkább ismerkedésnek nevezném, amely után szükség van további egyeztetésekre, és konkrétumok csak ez követően kerülhetnek szóba. De nem csupán vele, a többi jelölttel is – nyilatkozta lapunknak Dudás Hunor, akit ezután a másik két potenciális DVTK-trénerről faggattunk: – Egyikükkel túl vagyunk egy hasonló beszélgetésen, másikukkal előtte állunk.

Következő felvetésünk arra vonatkozott, vajon miként Pécsett, úgy vasárnap a Budapest Honvéd elleni hazai találkozón is lehet-e számítani ismeretlen külföldi tréner felbukkanására valahol a lelátókon?

– Jelen állás szerint nem tudok ilyenről beszámolni, de még csak szerda van, vasárnapig sok minden megeshet – válaszolta a DVTK első embere.

A lehető legkorábban

Az Andrássy úton az elmúlt hetekben egyértelműen arra törekedtek, hogy minél hamarabb megegyezzenek az „új mesterrel”, aki ebben az esetben az utolsó fordulókra akár meg is kaphatta volna a marsallbotot Szentes Lázár szakmai igazgatótól, megbízott vezetőedzőtől.

– Azt gondoltuk és gondoljuk, mindenképpen az helyes, ha egy szakvezető a lehető legkorábban egyfajta képet kap leendő együtteséről, ha idejében látja annak erős és a gyenge pontjait, mert így tud tervezni, lépni – jegyezte meg Dudás Hunor. – Most a helyzet az, hogy akárkivel is jussunk dűlőre a jövő hét végéig – reméljük ez sikerül –, már nem fogja átvenni a csapatot, nem lesz vezetőedző, viszont a szakmai munkába mindenképpen bele fog folyni, például belülről fogja nézni az edzéseket. A váltás, az elhúzódó tárgyalások miatt szerintem most már kivitelezhetetlen, és feleslegesnek is érzem.

Az ügyvezető hangsúlyozta, mindegyik jelölt több nyelven beszél (erre azért voltunk kíváncsiak, mert a Diósgyőr egy sok nemzetiségű csapat), de ahogy idén, úgy a következő bajnokságban is indulni fognak nyelvórák, a külföldieknek magyar, a magyaroknak pedig angol.

– A mai világban felér egy öngyilkossággal, ha egy magyar élvonalbeli labdarúgó nem beszél valamilyen idegen nyelvet – mondta Dudás Hunor, kijelentve, a jövőbeni vezetőedző szerződésének hossza természetesen megbeszélés kérdése, de nem rövid intervallumra terveznek a kiválasztott szakvezetővel, legalább két szezonra.

ÉM-MI


Marco Pezzaiuoli 2009-ben kontinensviadalt nyert a német U17-es válogatottal.

Miskolc polgármesterének döntése alapján nem lesz városnapi kitüntetett a DVTK szakmai igazgatója.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!