Sport

2012.05.21. 16:03

A szurkolók Dániel Péternek üzentek

Miskolc - "Dániel: hív a Duna, vár a MÁV" – ezzel a felirattal reagáltak DVTK-szurkolók Dániel Péter újabb akciójára.

Miskolc - "Dániel: hív a Duna, vár a MÁV" – ezzel a felirattal reagáltak DVTK-szurkolók Dániel Péter újabb akciójára.

Dániel Péter, az ismert baloldali aktivista ezúttal vörös festékkel öntötte le a Somogy megyei Kerekiben egy hete felavatott Horthy-szobrot. Erről Facebookon oldalán képeket is közzétett.

Erre reagálva a DVTK szurkolók egy része, a hétvégi szombathelyi meccsen egy transzparensen mondta el véleményét az esetről: „Dániel: hív a Duna, vár a MÁV”. A szombathelyi és a DVTK biztonsági vezetőit is megkérdeztük az esetről, hogy felléptek-e a nyíltan antiszemita felirat készítői ellen. Azt a választ kaptuk: sem az ellenőrök, sem a játékvezetők nem láttak semmit, ami nem odavaló lett volna.

Dániel Péter pedig lapunknak így reagált: „Mélységesen megvetem az új nyilas, szélsőjobbos brigantikat.” Mint mondta: „Felháborító, hogy a magyar történelem szégyenfoltjával viccelődnek. Ez is bizonyítja, jól tettem, amit tettem, hiszen Horthy ezek szerint azért példakép számukra, mert deportáltatta, vagy éppen a Dunába lövette több százezer magyar honfitársunkat.”

Az ellene transzparenssel tiltakozó szurkolóknak pedig azt üzente: legközelebb az arcképét is tegyék ki, ne sajnálják a helyet és a munkát rá. „Lassan elkezdem magam fontosnak érezni” – fogalmazott.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!