Sport

2012.04.12. 19:09

Ezüstcsütörtök Antalyában

Antalya, Ózd - Élete legnagyobb sikerét érte el a súlyemelő Európa-bajnokságon az ózdi Nagy Nikoletta.

Antalya, Ózd - Élete legnagyobb sikerét érte el a súlyemelő Európa-bajnokságon az ózdi Nagy Nikoletta.

Hat sikeres gyakorlattal és három (!) ezüstéremmel zárta a törökországi súlyemelő Európa-bajnokságot Nagy Nikoletta. Az Ózdi SFC válogatott sportolója a hölgyek 63 kilogrammos súlycsoportjában rendkívül magabiztos teljesítménnyel érte el pályafutása legnagyobb sikerét. Szűk három hónap, rendkívül kemény felkészülése után vágott neki az olimpiai kvalifikációs kontinenstornának Fekete József tanítványa. Szakításban 90 kilón kezdett, majd a 93-al és 94-el is sikerrel megbirkózott, ami az első fogásnemben a dobogó második fokára volt elegendő. Lökésben az erő és az önbizalom látszott az ózdi lányon: mindhárom gyakorlatán visszaköszönt a tudatosság. Erősebb számában annyit adott ki magából, ami feltétlenül kellett az összetett ezüst megtartásához. 111 kg-on nyitott, ezután pedig a 114 és a 116 sem jelentett akadályt.

Török szendvicsben

A hétszeres magyar bajnok súlyemelő először állhatott föl a dobogóra felnőtt világversenyen. Az Ózdi SFC kiválósága két hazai sportoló közé beékelődve szerzett három ezüstérmet. A győzelmet a török Simsek Sibel szerezte meg 225 kilós összeredménnyel, míg a bronzérmemnek Okumus Neslihan örülhetett. Fekete József, edző Ózdon, a tv-közvetítésnek köszönhetően végig figyelemmel kísérhette tanítványa szereplését.

- Az első szakító gyakorlat után megnyugodtam – értékelte az Eb-szerepelést Fekete József. – Ekkor ugyanis már látszott Nikolettán a magabiztosság. Tudtam, hogy milyen kemény időszakot dolgoztunk végig, ennek pedig nem maradhatott el az eredménye. Gratulálok a szövetségi-kapitánynak, akik nagyon tudatosan és okosan versenyeztette. Az összetett szempontjából még legalább öt-tíz kiló benne maradt, de a riválisok nem kényszerítették ki belőle. Nagyon boldog vagyok, és bízom benne, hogy három Eb-ezüst jó ajánlólevél lesz a londoni utazás kapcsán is. Tudjuk, hogy az olimpiai részvétel még nagy diplomácia harc lesz, de most már úgy érzem: mi megtettük a magunkét.

ÉM–ME


A nők 63 kg-os súlycsoportjának a végeredménye

szakítás, lökés, összetett 

1. Simsek Sibel (török) 100, 125 225 kg

2. NAGY NIKOLETTA 94, 116 210 kg

3. Okumus Neslihan (török) 93, 115 208 kg

4. Bril Liudmila (fehérorosz) 93, 114 207 kg

5. Lesniewska Anna (lengyel) 89, 115 204 kg

6. Everi Anna (finn) 82, 106 188 kg

…18. Szilágyi Kinga 66, 85, 151 kg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!