Sport

2012.02.23. 11:42

Lippai Ákos: 30 napos házi őrizet

Budapest- Csütörtökön délelőtt 11 órakor állt bíróság elé a Pesti Központi Kerületi Bíróságon Lippai Ákos, a Diósgyőri VTK labdarúgója, akit a tárgyalóterembe és a tárgyalóteremből is vezetőszáron vitték a fogva tartását felügyelők.

Budapest- Csütörtökön délelőtt 11 órakor állt bíróság elé a Pesti Központi Kerületi Bíróságon Lippai Ákos, a Diósgyőri VTK labdarúgója, akit a tárgyalóterembe és a tárgyalóteremből is vezetőszáron vitték a fogva tartását felügyelők.A középpályás bő fél órát volt a bent a tárgyalóteremben, ahova sajtó képviselői nem mehettek be.

Amikor onnan távozott kiderült, hogy 30 napos házi őrizetet rendelt el az ügyében eljáró bíró. A határozat ellen az ügyész fellebbezett, ennek elbírálása 30 napon belül meg kell történnie.



A 30 napos házi őrizet

A 30 napos házi őrizetről dr. Bajáki Gábor ügyvéd elmondta: "Azt jelenti, hogy otthon kell tartózkodnia Lippai Ákosnak, csak engedéllyel hagyhatja el a lakását és ezt a rendőrség ellenőrzi."



Előzmények: 

A DVTK – Videoton labdarúgó Ligakupa találkozót a helyszínen nézte végig Leisztinger Tamás, a piros-fehérek háttértulajdonosa, akitől természetesen szerettük volna megkérdezni, hogy mi a véleménye a bundabotrány legújabb fejleményéről.

A DVTK – Videoton labdarúgó Ligakupa találkozón szinte mindenki a bundabotránnyal (is) foglalkozott.

A Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda által kedden délután őrizetbe vett DVTK labdarúgó, Lippai Ákos ügyében csütörtökön délelőtt döntenek arról, hogy kezdeményezik e az előzetes letartóztatásba helyezését vagy szabadlábra helyezik.

Olyan meccsel is meggyanúsították Lippai Ákost, amelyen nem is lépett pályára.

Miskolc-Diósgyőr – Dudás Hunort, a DVTK ügyvezetőjét arról kérdeztük, hogy a 4 mérkőzés bundázával meggyanúsított játékosuk, Lippai Ákos, – akit őrizetbe vett ma délután a Központi Nyomozó Főügyészség, és aki az őrizetbe vétele és a gyanúsítás közlése ellen panaszt jelentett be arra hivatkozással, hogy nem követte el a terhére rótt bűncselekményeket, majd pedig vallomást tett – szabadon engedését követően részt vehet-e majd a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának edzésén.

A meghiúsult bunda miatt másik két meccset követelt a megrendelő.

Miskolc – Lippai Ákos Edelényben kezdett el futballozni, azonban tehetségével kitűnt a társai közül.

Budapest, Miskolc – Lippai Ákos ügyében a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi eljárást indít majd.

Budapest, Miskolc – Az MLSZ feljelentése nyomán vesztegetés bűntette miatt ismeretlen tettes ellen 2009. decemberében a Nemzeti Nyomozó Iroda előtt indult és a Fővárosi Főügyészség által felügyelt bűntető ügyet – a közélet tisztasága elleni bűncselekményekhez kapcsolódó hatásköri szabályok 2011. áprilisában történt módosítására és az ezzel összefüggő szervezeti változásokra is figyelemmel – 2011. májusában a Legfőbb Ügyészség ügyészi hatáskörbe vonta és a további eljárás folytatására a Központi Nyomozó Főügyészséget jelölte ki. A Központi Nyomozó Főügyészség a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Irodával szoros együttműködésben folytatja.

Miskolc-Diósgyőr – A Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai a DVTK edzéséről vitték el Lippai Ákost, az NB I-es együttes középpályását.

Miskolc-Diósgyőr – A DVTK NB I-es labdarúgócsapatának kedden délután 15 órakor kezdődő edzése előtt sárga mellényes emberek lepték el a klubház öltözőfolyósóját, mint kiderült a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai érkeztek meg Diósgyőrbe.

Miskolc – Úgy tudjuk, fogadási csalással kapcsolatban hallgatják ki a Diósgyőri VTK csapatkapitányát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!