Sport

2011.11.17. 13:28

Szécsi Márk: A Lokin át Angliába

Debrecen - Ifjú tehetség bontogatja szárnyait Debrecenben, de a 17 éves Szécsi Márk nevét immáron nem csak a Nagyerdő öreg fái alatt kezdik megismerni, hanem a hazánk utánpótlásfutballját figyelemmel kísérők is.

Debrecen - Ifjú tehetség bontogatja szárnyait Debrecenben, de a 17 éves Szécsi Márk nevét immáron nem csak a Nagyerdő öreg fái alatt kezdik megismerni, hanem a hazánk utánpótlásfutballját figyelemmel kísérők is.

A DVSC-DEAC támadója oroszlánrészt vállalt abban, hogy az U19-es válogatottunk három mérkőzést követően – San Marino ellen 5–0, Feröerrel 3–1, a házigazda portugálokkal 3–3 lett a végeredmény – másodikként végzett az Eb-selejtező tornán és bejutott a kontinensviadal tavaszi elitkörébe.

Az összjátékán csiszolna

– Úgy vélem, jól ment a játék a válogatottban, kilencvennégyes születésűként nem vallottam szégyent az egy évvel idősebbek között. Az első találkozót San Marino ellen vívtuk, igen nehéz volt feltörnünk a védelmüket, ám miután megszereztük az első gólt, már könnyebb dolgunk volt – elevenítette föl a nyitómeccset a támadó, amelyen egy találatot szerzett és adott két gólpasszt.

– A második találkozón ment a legjobban a futball, Feröernek kétszer sikerült beköszönnöm. Az utolsó meccset egy igazi topcsapat, Portugália ellen vívtuk, úgy vélem, a 3–3-mas döntetlen miatt nem kell szégyenkeznünk – fogalmazott Szécsi, aki kérdésünkre a gyorsaságát és a robbanékonyságát nevezte meg erősségeként, valamint azt, hogy mindkét lábbal jól bánik a labdával.

– Amiben még mindenképpen fejlődnöm kell, az az összjáték, jobban kellene éreznem a társak mozgását a pályán.

Dzsudzsák és Gerrard

A labdarúgó jelenleg az NB II-es DVSC-DEAC keretének tagja, ám ott még nem tartozik a meghatározó emberek közé.

– Többnyire az ifjúsági csapatban játszom, a másodosztályban egyelőre ritkán jutok szóhoz, ami érthető is, hiszen ott sokkal nagyobb az iram és sok a rutinos futballista. Tudom, hogy idővel erősödnöm kell testalkatilag, bár az NB II-ben fizikálisan nincsenek nagy gondjaim, magasabb szinten biztosan többet kell nyújtanom ezen a téren is – ismerte el a játékos, akinek Dzsudzsák Balázs a példaképe.

Dzsudzsira nagyon fölnézek, ő az abszolút kedvencem, de a mostani Lokiból rendkívül tisztelem Bódit vagy Korhut Misit, akik fiatalon robbantak be az NB I-be és ott meghatározó játékosokká váltak. De említhetném Varga Józsit is, aki a magyar válogatott alapemberévé nőtt ki magát! Külföldön – annak ellenére, hogy Chelsea-fan vagyok – a liverpooli Steven Gerrard az etalon, ahogy ő támad és lát a pályán, azt nem lehet megtanulni, arra születni kell. Nagy vágyam, hogy egyszer én is belekóstolhassak a Premier League-be, de előtte a Loki nagycsapatába szeretnék bekerülni, ha eljön az ideje.

HBN-TN

Szécsi Márk az edző szemével

Szécsi Márk nagy tehetség, aki gyors és kiváló csatárerényekkel rendelkezik. Természetesen még sokat kell fejlődnie, de minden esélye megvan arra, hogy egyszer az NB I-es csapat meghatározó egyénisége legyen. Szem előtt van tehát, csak rajta múlik, mikor léphet magasabb szintre – vélekedett a DVSC-TEVA vezetőedzője, Kondás Elemér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!