Sport

2011.10.22. 20:55

Kiss Bence ezüstje a legcsillogóbb

Miskolc - Három érmet nyertek a diósgyőri birkózók az október 22-én, szombaton, Miskolcon megrendezett U23-as szabadfogású magyar bajnokságon.

Miskolc - Három érmet nyertek a diósgyőri birkózók az október 22-én, szombaton, Miskolcon megrendezett U23-as szabadfogású magyar bajnokságon.Birkózás. A Magyar Köztársaság U23-korcsoportos szabadfogású, egyéni birkózó országos bajnokságát, egyben a Rákóczi Kupát a B.-A.-Z. Megyei Birkózó Szövetség, valamint a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) a Miskolci Egyetem Körcsarnokában rendezte meg.

A 24 egyesületből érkezett, 71 sportoló, nyolc súlycsoportban kiírt küzdelem sorozatát – Eperjesi Erikának, a Miskolci Nemzeti Színház primadonnájának előadását követően - dr. Hegedűs Csaba, az MBSZ elnöke nyitotta meg, majd dr. Zsiga Marcell, Miskolc sportért is felelős alpolgármestere üdvözölte a jelenlevőket. A csatározások megkezdése előtt dr. Hegedűs Csaba és Rónai Kálmán, az MBSZ alelnöke, a megyei szövetség elnöke a sportág több évtizedes támogatásának elismeréséül a „Birkózás városa” kitüntető címet jelképező díszoklevelet adott át dr. Zsiga Marcellnek. A birkózás két honi vezetője eddigi áldozatos munkájáért „Birkózó-diplomát” nyújtott át a megyei szövetség két alelnökének, dr. Mecser Tamásnak és Sárossy Ferencnek.

Helytálltak a diósgyőriek

A két szőnyegen beindult küzdelmek első percei kellemetlen meglepetést okoztak a diósgyőrieknek, hiszen egyik arany-várományosuk, a sokszoros korosztályos magyar bajnok Juhász Bence első meccsén – pillanatnyi elmélázásáért nagy árat fizetve - tussal alulmaradt a későbbi bajnok váci vetélytársa ellenében. A rendkívül tehetséges fiatal sportoló a folytatásban javítani tudott és végül bronzérmes lett.

A fináléba jutás és ezzel együtt a legjobb DBC -s eredmény a 19 éves Kiss Bence nevéhez fűződött, aki végig rendkívül jól birkózott. A döntőben ugyan nem bírt négy évvel idősebb fővárosi riválisával, de hozzáállása, teljesítménye alapján még rendkívül szép jövő állhat előtte.

A DBC harmadik érmét, egy újabb bronzot a „nehézfiú”, azaz a 120 kg-os súlycsoportban érdekelt Bacsó Alex szállította, aki kiegyensúlyozott produkcióval jutott el az érem-meccsig, ahol már nem engedte „kiénekelni a sajtot a szájából”.

Az atroszkópiás térdműtétje után újra edzésbe állt idei ifjúsági vb-ezüstérmes Daher Michel szőnyegre lépett ugyan, de még csak nagyon „kímélő üzemmódban” kóstolt bele ismét a küzdelembe.

A Rákóczi Kupát az egyesületi pontversenyt megnyerő Vasas SC gárdája vehette át Rónai Kálmán főrendezőtől.


Eredmények

50 kg: 4. Kaponyás Gergő (DBC-MISI)

55 kg: 3. Juhász Bence (DBC)

66 kg: 2. Kiss Bence (DBC)

120 kg: 3. Bacsó Alex (DBC)

Egyesületi pontverseny: 1. Vasas SC, 28 pont, 2. Orosházi Spartacus 21,5, 3. Haladás VSE, 18, 4. DBC, 16.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!