Sport

2011.08.08. 09:01

Győzelem, drámai hajrában

A portugálokkal találkoztak a magyarok az U18-as, B-divíziós női kosárlabda Eb harmadik fordulójában.

A portugálokkal találkoztak a magyarok az U18-as, B-divíziós női kosárlabda Eb harmadik fordulójában. A mieink fogadkoztak, azt ígérték, hogy kiköszörülik a horvátoktól elszenvedett csorbát. A biztos továbbjutáshoz győzniük kellett – és győztek is. A gyengébb idegzetű nézők a hajrában persze már nyugtató pirulák után kapkodtak...

Letámadtak

Kihagyhatatlan, de mégis kimaradt magyar ziccerekkel kezdődött a meccs. Ráadásul Szamosiéknak nem feküdt „Cristiano Ronaldóék” – a lelátón volt olyan néző, aki a Real Madrid világhírű, portugál nemzetiségű focistájának mezében nézve szurkolt a portugáloknak – erőszakos stílusa, letámadása. Ebben az időszakban kihagyott büntetők, elszórt labdák, pontatlan tempók jellemezték válogatottunk játékát. Az ibériaiak sok mozgással pótolták jelentős magasságbeli hátrányukat és az első tíz percben már 19 pontig jutottak.

– Ha a portugálok erővel végig bírják, nem fogunk nyerni – mondta a lelátón Áron Balázsné, a DVTK egykori NB I-es csapatának kiválósága.

A második negyedben aztán bebizonyosodott, hogy a vendégek keze sincs aranyból, labdáik hosszú percekig elkerülték a gyűrűt, a hazaiak ennek ellenére is csak egy pontot tudtak lefaragni hátrányukból. A harmadik játékrész meglepő homályokat hozott, a játékosok úgy dobáltak, hogy labdáik nem csupán a kosarat, de még a palánkot is elkerülték. Sokan már temették a találkozót akkor, amikor a higanymozgású Jesus betermelte csapata 40. pontját is (ekkor már 9 pontos portugál előnyt mutatott az eredményjelző).

Fokozatos feltámadás

A záró negyed elején úgy tűnt, hogy a pályán lévő játékosok színtévesztőek, ugyanis rendre rossz helyre paszszoltak. 5 perc 14 másodperc telt el, amikor már csak három pont (42-39) volt a portugálok fórja, s ekkor magára talált a közönség is. A kocka egy magyar triplával fordult: szűk két perccel a lefújás előtt így a mieink átvették a vezetést. Fokozódott az izgalom, pattanásig feszült a „húr”. A játékba ekkor is becsúsztak pontatlanságok, eladott labdák, de a véghajrában együttesünk okosan tartotta a labdát, kijátszotta a támadóidőt, míg a tengerpartiak csak a faultokat gyűjtötték, hogy ne szaladjon az idő és még egy támadásra legyen esélyük. Ez azonban nem adatott meg nekik és végül a pontszegény összecsapáson megszületett a magyar diadal. A dudaszót követően majdnem a csarnok tetejéig magasodott a magyar gúla: örömre volt ok, a mutatott játékról pedig legyen elég annyi, hogy talán lesz még sokkal jobb is...

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

Portugália – Magyarország 46-48 (19-16, 8-9, 13-9, 6-14)Miskolc, városi sportcsarnok, 500 néző. V.: Isachenko (ukrán), Somos (görög), Nyström (finn).

Portugália: NEVES (2), ALMEIDA (12/3), Jamanca (3), Torres de Sousa (-), JESUS (21). Csere: Barros (-), Fernandes (-), Anacieto (4/3), Pinto (4), Canastra (-).

Szövetségi kapitány: Mariyana Kostourkova.

Magyarország: Czirják (2), Barnai (2), SZABÓ (12/3), HEGEDŰS (7/3), SZAMOSI (6). Csere: KOCH (8/), Miháczi (3), Licskai (3), Csutorás (2), Fuisz (-), Vukov (-), Pap (3).

Szövetségi kapitány: Konta Gyula.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!