Sport

2011.07.07. 17:48

Azeri zárás Golden Grand Prix-döntővel

A Diósgyőri BC sportolója, Deák Bárdos Mihály Azerbajdzsánban lép szőnyegre. 

A Diósgyőri BC sportolója, Deák Bárdos Mihály Azerbajdzsánban lép szőnyegre. 

Ezúttal is Bakuban kerül sor a FILA Golden Grand Prix-sorozatának döntőjére, a Hejdar Alijev-emlékversenyre, amelyet péntektől vasárnapig rendeznek meg. Az első napon a férfi szabadfogásúak, majd a női birkózók, zárásként pedig a férfi kötöttfogásúk versenyeznek.

A rangos versenyen tíz magyar versenyző juthat szóhoz, de nem lesz köztük az 55 kg-os Módos Péter, aki az azeri edzőtáborban bordasérülést szenvedett, és haza kellett utaznia. A szigetvári birkózó a 2008-as pekingi olimpiára – súlyos fertőzés miatt – elutazni sem tudott, idén februárban pedig vállizom-szakadás miatt meg kellett operálni. Ezt követően éppen most, azaz Bakuban tért volna vissza, ahol tavaly első volt, ehelyett azonban több hetet ki kell hagynia.

8+1+1

Ez egyben azt is jelenti, hogy verseny előtt a helyszínen edzőtáborozó kötöttfogásúak közül a döntőben nyolcan indulnak: Kozák István (60 kg), Lőrincz Tamás és Korpási Bálint (66 kg), Bácsi Péter (74 kg), Fodor Zoltán (84 kg), Kiss Balázs és Németh Iván (96 kg), valamint a Diósgyőri BC sportolója, Deák-Bárdos Mihály (120 kg) – utóbbi tavaly a harmadik helyen végzett.

Szabadfogásban Veréb István (84 kg) lép szőnyegre. A fináléra két magyar női birkózó szerzett indulási jogot, de csak Sastin Marianna (63 kg) utazott el az azeri fővárosba, Szabó Emese – műtét miatt – kénytelen kihagyni a versenyt.


Pénzdíjas

A verseny ezúttal is pénzdíjas: a győztes tízezer, a második ötezer, a két bronzérmes pedig két-kétezer dollárt kap.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!