Sport

2010.07.27. 14:36

Egy szekszárdi kerékpárosnak pozitív lett a doppingtesztje

<p>Egy szekszárdi kerékpáros doppingtesztje lett pozitív egy június 27-én be nem jelentett vizsgálaton, amelyet egy versenyen tartottak.</p>

A kerékpáros Iszkádi Tamás és a Szekszárdi SZKE versenyzője.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, még június 27-én, egy versenyen tartottak be nem jelentett vizsgálatot. Összesen 11 sportolót ellenőriztek. Egyikük úgynevezett "A" mintája lett pozitív. Az "A" minta pozitív eredménye egyébként önmagában nem jelent doppingvétséget. A versenyző kérheti a "B" jelű minta vizsgálatát is - erről Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport ügyvezető igazgatója tájékoztatta a Független Hírügynökséget még hétfőn.

Török Zsolt, a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség elnöke kedden számolt be az ügy részleteiről. Mint kiderült, a versenyzők közül egyedül Iszkádi Tamás, a Szekszárdi SZKE kerékpárosának mintája zárult pozitív eredménnyel. A Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség köteles az előzetes felülvizsgálati eljárás, továbbá annak eredményétől függően a doppingeljárás lefolytatására - írja a közlemény.

A Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség tájékoztatása szerint a jövőben még szigorúbb ellenőrzések várhatók, ugyanazokkal a módszerekkel és ugyanazzal a laborral együttműködve, amely a Tour de France vizsgálatokat is végzi. A cél, hogy a hogy a 2009-ben indított programot a Magyar Antidopping Csoporttal közösen addig folytassa, amíg a sportág teljesen meg nem tisztul. A szövetség szerint ennek az első szakasznak az eredményei azonban már most is éreztetik hatásukat.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!