Sport - Foci

2017.11.29. 08:16

Magyar Kupa: FC Tiszaújváros vs. Békéscsaba - Kíváncsi lenne a hangulatára

Tiszaújváros - Szerdán 12 órától az FC Tiszaújváros a Békéscsaba 1912 Előrét fogadja a Magyar Kupában.

Tiszaújváros - Szerdán 12 órától az FC Tiszaújváros a Békéscsaba 1912 Előrét fogadja a Magyar Kupában.

Az országos főtáblán, de összességében a 6. fordulóban szeptember 20-án Pécsváradon 4-1-re győzött, majd a hetedik körben, a 32 közé jutásért zajló csatában, saját pályán 1-1-et követően, büntetőkkel elbúcsúztatta az NB I-es Swietelsky Haladást az FC Tiszaújváros labdarúgó­csapata.

– Ugyan a Pécsvárad csak megyei I-es csapat volt, ők sem bizonyultak könnyű ellenfélnek. Azóta is vezetik Baranyában az első osztály küzdelmeit, tehát jó az esély arra, hogy jövőre ők is az NB III-ban fognak szerepelni – jelentette ki Gerliczki Máté, az újvárosiak szakvezetője. – Aztán nem voltunk szerencsések a sorsolásnál, megkaptuk az NB I-es Haladást, de a csapat óriásit futballozott. Nem volt eredménykényszer, és ez a felszabadult játék volt az egyik alapja a továbbjutásunknak.

A vezetőedző hozzátette: Tiszaújvárosban tradíciója van a Magyar Kupának, a csapat igyekszik minden évben jól szerepelni, ez az utóbbi időben nem egy alkalommal sikerült.

Néhányan tudják

– Elég csak visszagondolni a 2015/2016-os sorozatra, amikor a klub bekerült a 16 közé, tavasszal is pályára lépett, és csak egy erős Újpesttel szemben esett ki – emlékeztetett Gerliczki Máté. – Tehát, néhányan már megtapasztalták a keretből, milyen eljutni a 16 közé, de mások is vágynak erre, tehát minden játékosom felettébb motivált. Ráadásul: nekem játékosként és eddig edzőként sem adatott meg, hogy a kupában a nyolcaddöntőben szerepeljek, nagyon kíváncsi lennék egy oda-visszavágós csata hangulatára…

A pálya talajától is

A trénert megkérdeztük, hogyan készültek a Békéscsaba elleni meccsre, mit vár az ellenféltől?

– Alapjába véve ugyanúgy, mint akármelyik más mérkőzésre, a bajnokikra – válaszolta Gerliczki Máté. – Nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk a Békéscsabától, láttuk őket többször, szervezettek, kollégám nagyon jó munkát végez a klubnál. Biztosak vagyunk abban, hogy már a mérkőzés elejétől kezdve megpróbálnak bennünket nyomás alá helyezni. Mivel ők egy futballozni akaró csapat, és ilyenek vagyunk mi is, ebből egy jó meccs kerekedhet ki. Ezzel a találkozóval zárjuk az évet, úgyhogy nem kell tartalékolnunk, az egyetlen kérdés az, hogy a pálya talaja majd mit fog engedni.

A Békéscsabának egyébként ez a második fellépése ebben a sorozatban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ugyanis az előző fordulóban (október 25-én) Mádon nyertek 4-1-re.

- ÉM-MI -


A tények

A tiszaújvárosiak várható kezdőcsapata: Herceg – Nagy P., Dajka, Kovács, Illés – Márton, Orosz, Hussein, Turcsik – Nagy D., Bussy.

A belépőjegyek: felnőtt 500, nyugdíjas-, diákjegy 200 forint, 12 év kor alatt ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!