Sport - Foci

2016.08.21. 09:12

A rekordbajnoknál vizitál a Mezőkövesd Zsóry FC

Mezőkövesd - Vasárnap 18.00-tól a címvédő vendége lesz a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata az NB I 7. fordulójában.

Mezőkövesd - Vasárnap 18.00-tól a címvédő vendége lesz a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata az NB I 7. fordulójában.

Az ellenfelek és az eredményesség szempontjából is nehéz időszakot él meg a kövesdi futballcsapat. A sárga-kékek jónak mondható rajt után hullámvölgybe kerültek, hiszen az utolsó három mérkőzésükön nem szereztek pontot. Hazai pályán kikaptak a Debrecentől (0–1), majd a Videoton vendégeként maradtak alul (2–0), most szerdán pedig az Újpest is elvitte a három pontot (0–2) a Matyóvárosból. Ráadásul a következő NB I-es bajnoki sem ígérkezik könnyűnek, hiszen vasárnap 18 órától a Ferencvárosi TC vendége lesz a Mezőkövesd Zsóry FC. A borsodi klubnál tudják, hogy a zöld-fehérek a kilencven perc esélyesei, ugyanakkor abban bíznak, hogy előbb-utóbb képesek lesznek a meglepetésre. Akár már most hétvégén is.

– Nem vagyok jós, ezért nem tudom megmondani, hogy mi vár ránk a címvédő otthonában – tekintett előre Pintér Attila, a Mezőkövesd Zsóry FC edzője. – A Ferencváros a magyar csapatok közül a legerősebb kerettel rendelkezik, minden NB I-es klubnak hasonlóval kellene ahhoz, hogy a klubfutballunk előreléphessen. Természetesen tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, de már ebben a bajnokságban is rengeteg meglepetés született, most mi is szeretnénk helytállni az Üllői úton. Hogy az eredmény szempontjából ez mit jelent, azt nem tudom megmondani.

Sikerből meríteni

Az elmúlt hetek sikertelensége után elsősorban mentálisan kell felkészíteni a csapatot a Ferencváros elleni találkozóra. A kövesdi futballistáknak azokból a találkozókból kell erőt meríteniük, amelyeken eredményesek voltak. Emellett tanulni kell az elmúlt három meccsen elkövetett hibákból, és az is nagyon fontos lenne, hogy a kapu előtt adódó helyzetek közül néhányat kihasználjanak.


[poll id="1202"]


– Akkor kellene aggódnunk, ha nem lennének lehetőségeink, de szerencsére ezzel nincs gond, rengeteg ziccert kidolgozunk. Tény azonban, hogy az elmúlt hetekben hadilábon álltunk a helyzetkihasználással, a játékosok annyira bizonyítani akarnak, hogy ez a kapu előtt görcsösségbe megy át – vázolta a helyzetet Pintér Attila. – Az egyik legfontosabb feladatunk, hogy ezt feloldjuk bennük, hiszen addig nem leszünk eredményesek az NB I-ben, amíg nem tudunk az ellenfelek kapujába betalálni. Itt már nem fér bele, hogy tízből belövünk hármat, ez már nem az NB II.

Pintér Attila a Ferencváros elleni találkozó előtt hozzátette: újoncként jelentős lemaradásban vannak a többi csapathoz képest, hiszen jóval kevesebb idejük volt a felkészülésre. Ezt a hátrányt a szezon közben kell ledolgozni úgy, hogy közben a bennmaradás szempontjából ne kerüljenek komoly hátrányba. Ebből a szempontból a szerda, vasárnap meccsritmus nem jön jókor a Mezőkövesdnek, de a válogatott vb-selejtezője miatti szünetet igyekeznek a lehető legjobban kihasználni.

– Visszatérve a vasárnapra, minden mérkőzés más, tudjuk, hogy a rekordbajnokhoz utazunk, de a futballban bármi előfordulhat. Becsülettel felkészítjük a csapatot, aztán meglátjuk, hogy mi lesz. Lehet, hogy ezúttal mi fogunk helyzet nélkül pontot szerezni. Nagyon jó lenne három vereség után – fogalmazott Pintér Attila.

- ÉM-ME -


Várható kezdő

A Mezőkövesd-Zsóry FC várható kezdőcsapata: Tujvel – Vági, Hudák, Devecseri, Fótyik – Egerszegi, Tóth B. – Bacelic-Grgic – Pauljevic – Kink, Strestik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!