Magyarország

2010.12.12. 15:14

Orbán Viktor: Magyarország "le tudja rúgni magáról az államadósságot"

<p>Nem lesz Magyarországon nyugdíjadó, illetve folyó kiadásokat ezután sem a nyugdíjbefizetésekből fedezi az állam - ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta, az egyik közösségi portálon vasárnap nyilvánosságra hozott videóüzenetében.</p>

A nyugdíjrendszer átalakításáról a miniszterelnök azt mondta, hogy egyetlen világosan érthető oka van: az államadósság. Orbán Viktor szerint a nyugdíjrendszer korábbi átalakítása miatt az ország a "feje búbjáig eladósodott". Óriási összegeket kellett a magánnyugdíjpénztárakba fizetni, a gazdaság azonban közben nem termelt, és ezért a mindenkori kormányzat óriási hiteleket vett fel, amelyek most "adóssághegy" formájában nyomasztják az országot - tette hozzá. Orbán Viktor szerint ha ez így folytatódott volna, akkor maga alá temette volna az "egész gazdaságot, a gyerekeink jövőjét, a mi jelenünket, és a már nyugdíjban lévők nyugdíját is." Ezért kellett beavatkozni - mondta.

Nézze meg a videót ide kattintva >>>

A kormányfő elmondta: ha valaki visszalép a magánból az állami nyugdíjrendszerbe és vesztesége volt, annak ezt az állam kompenzálja, akiknek pedig hozamuk van, és január 31-ig visszalépnek az állami rendszerbe, azt adómentesen kivehetik. Orbán Viktor hozzátette: az egyéni számlavezetés csak a nyugdíjrendszerben jelent garanciát, a magánnyugdíjrendszerben nem. Az új rendszerben a nyugdíjasok hozzájutnak a nyugdíjukhoz, a fiatalok előtt pedig kiszámítható pálya áll majd, időskoruk biztonsága garantálva lesz. A kormány gazdaságpolitikájának eredményeképp az ország "le tudja rúgni magáról az államadósságot" - zárta videoüzenetét a miniszterelnök.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!