Sport - Foci

2016.06.05. 20:01

Mezőkövesd Zsóry FC: Örömkönnyek a mezőkövesdi stadionban

Mezőkövesd - Az álomból másodszor is valóság lett: a matyófocisták újra bekerültek az NB I-be.

Mezőkövesd - Az álomból másodszor is valóság lett: a matyófocisták újra bekerültek az NB I-be.

A klubház előtt már kora reggel sokan dolgoztak, mintha majálisra készültek volna. Egymást érték a sátrak, mindenhol lányok-asszonyok serénykedtek, a vendégek pedig szinte özönlöttek, a létesítmény előtti utcát lezárták, a forgalmat elterelték.

Izgalommentesen

A ,,régi" klubházban Zrínyi István szertáros már a bajnoki meccsre készült.

– A fiúk csak negyed 5-re jönnek – mondta vasárnap délben, majd hozzátette: – Sok dolog kavarog a fejemben, maradjunk annyiban, hogy alig várom az este 8 órát.

Az emeleti tárgyalóban László István, a klub utánpótlás technikai koordinátora feltűnően nyugodt volt:

– Nekem 129 NB I-es meccsem volt a DVTK-ban és mezőkövesdi vezetőként átéltem az első itteni élvonalbeli korszakot is. Egyáltalán nem izgulok, a fiúk simán hozzák majd a győzelmet és a vele járó feljutást.

Az avatóünnepség előtt két órával Bocsi Anna, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója az órájára nézett és szinte sugárzott a boldogságtól:

– Most 13 óra 5 perc van. Még négyszáz jegyigénylés futott be, de már csak húsz szabad hely van, vagyis szinte biztos, hogy ötezer néző lesz részese a várható eufóriának. Klubunk 1975-ben alakult, most negyvenegy éves és a fiúk másodszor juthatnak fel az első osztályba. Nagy dolog ez a kisváros és a mi életünkben.

Az 1. percben

Belépődíjat nem szedtek, csupán regisztrálni kellett, kezdéskor pedig a nagyokkal több tucat kisgyerek is a pályára vonult. Telt ház nem volt, úgy négyezren láthatták a hazaiak vezető gólját, melynek következtében már az 1. percben NB I-es volt a Mezőkövesd Zsóry FC. Szóltak rigmusok, tombolt az aréna és a 27. percben már az élvonalról beszélt mindenki. Felbillent a pálya, a pirosban küzdő Duna-parti gyerekek kétségbeesetten romboltak.

A szünet előtt Pintér Attila gyakran a páholy felé pillantott, kiváncsi volt az arcokra. Az arcokon pedig nem volt ránc.

– Edzőmeccs – jegyezte meg Puhl Sándor, az MLSZ JB alelnöke, aki 1994-ben világbajnoki döntőt vezetett és annak idején éppen Mezőkövesden tett játékvezetői vizsgát.

Tóth László, az Unio Coop Zrt. vezérigazgatója is feltűnt a lelátón, véleménye így hangzott:

– A nagy melegben a nagy kérdés már eldőlt.

Vámos Zoltán, Mezőkövesd alpolgármestere, a névadó főtámogató, a Zsóry-fürdő igazgatója már ,,üzent":

– Gratulálok a fiúknak az NB I-hez és sok sikert kívánok nekik.

A második félidő gálává változott, kis túlzással mindenki a hármas sípszót várta, hogy kezdődjön a népünnepély. A levegőbe is repült mindenki, kis ,,Forma-1-es" cirkusz kezdődött a küzdőtéren.

Minőségi labdarúgás

A lefújás után dr. Fekete Zoltánnal, Mezőkövesd polgármesterével maradat lehetett fogatni:

– Van egy nagyszerű stadionunk, és van egy nagyszerű csapatunk. Mindent megteremtettük ahhoz, hogy minőségi labdarúgást lássunk Mezőkövesden.

A VIP-ben voltak, akik a könnyeiket törölték, és sokan voltak, akik csak egymást ölelgették. Balázs András, az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke viszont természetesen higgadt maradt:

– Térségünk a sportág hazai palettájának élére került, mert rajtunk kívül egyik megyének sincs két élvonalbeli csapata.

A helyi sporttörténelem könyvébe ,,csak" ennyi kerül majd: 2016. június 5., a Mezőkövesd Zsóry FC történetében másodszor került be az NB I-be.



Labdarúgás, NB II: 30. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Dunaújváros PASE 4-0 (3-0)

Mezőkövesd, 4200 néző. V.: Botló.

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó – Vági, Devecseri, Szilvási, Fótyik – Hegedűs D., Tóth B. – Nicorec, Szatmári L., Sós B. (Csirmaz, 74.) – Frőhlich (Heffler, 85.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Dunaújváros PASE: Dániel Cs. – Tamaskó, Koval, Lorentz, Huszárik – Vajda, Szellák, Abért – Kercsó, Rosta (Takács Sz., 60.) – Tóth T. Vezetőedző: Dobos Barna.

1. perc: jobb oldali szöglet után Vági a védőket megelőzve, 7 méterről a bal alsó sarokba fejelt, 1-0.

20. perc: Frőhlich indította Sós B.-t, aki hátulról lépett ki, majd 11 méterről, ballal, a kapu közepébe helyezett, 2-0.

27. perc: Nicorec beadását Tóth B. 14 méterről fejelte kapura, a labda lepattant a gyepre, majd a bal felső sarokba vágódott úgy, hogy Dániel Cs. csak beleütni tudott, menteni nem, 3-0.

56. perc: sakk-matt akció végén Tóth B. begurítását Vági 5 méterről emelte a léc alá, 4-0.

Jók: Vági, Sós B., Tóth B., Fótyik, Nicorec, Hegedűs D., ill. senki.

Pintér Attila: - Nagyon köszönöm a családom tagjainak, óriási áldozatot hoztak azért, hogy itt dolgozhassak. Köszönöm Tállai András elnök úrnak azt, hogy bízott bennem. Köszönöm a fiúknak a tavaszt! Nagyon nehéz időszak volt, de munkánk meghozta gyümölcsét.

Dobos Barna: - Nagyon nehéz fél esztendő vagyunk túl. Tisztességgel végigjátszottuk az idényt és a magunk módján helytálltunk. Mostantól megkezdjük az építkezést.


A főtitkár gratulált

Az ezüstérmeket dr. Vági Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára a klubház előtti téren adta át a játékosoknak. A rögtönzött ünnepséget mintegy ezer szurkoló nézte végig.


„Pár évvel ezelőtt nem gondoltuk volna, hogy ilyen csodálatos létesítményünk lesz” A most felavatott stadion hiányzó részéhez tavaly nyáron kezdtek hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!