Sport - Foci

2012.07.11. 14:50

FC Tiszaújváros: Hét-nyolc játékos kellene még

Az NB III-ban szereplő FC Tiszaújváros kedden kezdte meg az alapozást az új idényre.

Az NB III-ban szereplő FC Tiszaújváros kedden kezdte meg az alapozást az új idényre.

Tavaly a harmadosztály Mátra csoportjában nyolcadik helyén végzett a Tisza-parti alakulat, és idén a fő cél a rájátszás elérése lesz. Azonban még folynak a megbeszélések az új érkezőkkel, és a szerződéshosszabbításokkal kapcsolatban. A csapattól több játékos is távozott: a középpályás, Gulácsi Tamás sérülés miatt visszavonulni kényszerült, illetve a védő, Makó Dávid, és a szintén pálya közepén játszó, Kovács Richárd ezen a szinten abbahagyták a labdarúgást. Emellett a kapus, Varsányi János az NB II-es Kazincbarcikai SC-be igazolt, valamint a középpályás, Kovács Bencének, és a támadó, Dávid Zoltánnak lejárt a kölcsönszerződése a Tiszaújvárosnál.

– Szeretnénk körülbelül hét-nyolc játékost igazolni, hiszen pótolni kell a távozókat, de emellett még folynak a szerződéshosszabbítással kapcsolatos tárgyalások is – mondta lapunknak Kovács Tamás, az FC Tiszaújváros elnöke. – Az biztos, hogy tervbe van véve egy kapus igazolása, mivel Varsányi János Kazincbarcikára ment, illetve esélyes lehet, hogy Dávid Zoltánnak új kontraktust tudunk majd ajánlani. Július 20.-a környékére már lehet, hogy végleges lesz a keretünk. Szeretnénk egy körülbelül 21 fős csapattal nekivágni a szezonnak.

Mátra vagy Tisza?

Az előző évben még az NB III Mátra csoportjában szereplő alakulat, idén átkerülhet a Tisza mezőnybe.

– Elvileg a Tisza csoportban indulunk, de még nekünk sincs biztos információnk erről. Én valószínűnek tartom, hogy régiót váltani fogunk – mondta Kovács Tamás.

Ez a csoportváltás azonban a meccsszámok csökkenésével járhat majd, mivel az új mezőnyben tizennégy klub lenne a Tiszaújvárossal együtt.

– Függetlenül attól, hogy hány csapat lesz a régióban, akkor is küzdeni kell a kitűzött céljainkért. Mivel még nem biztos a játékoskeretünk, ezért még mi sem tudjuk pontosan megállapítani, hogy milyen szándékkal induljunk neki a következő idénynek. Annyit azért megjegyeznék, hogy szeretnénk majd elérni a rájátszást érő helyek egyikét – formált véleményt Koleszár György, a Tisza-partiak vezetőedzője.

ÉM-MAL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!