Sport - Foci

2012.07.20. 12:38

Elek-ügy: egyelőre lezáratlan a fehérvári futballista aktája

Csütörtökön még a Videoton labdarúgója volt a válogatott középpályás.

Csütörtökön még a Videoton labdarúgója volt a válogatott középpályás. Az utóbbi két hétben minden jel arra mutatott, hogy hamar létre jöhet az az egyezség, amely jó a két klubnak, a DVTK-nak, a Videotonnak, és jó magának a labdarúgónak, Elek Ákosnak is, akiben nyilvánvalóan több tudás lakozik annál, minthogy az NB II-es Puskás FC-ben kergesse a labdát hétről-hétre. Csütörtökön délelőtt az országos sportnapilap online kiadása arról írt, hogy egymás kezébe csaptak az érdekeltek, csatlakozik Sisa Tibor keretéhez a 2008- ban Kazincbarcikáról Székesfehérvárra igazolt játékos. Lapunk megpróbálta megszólaltatni az érdekelteket (Diósgyőr, menedzser, Elek Ákos), ám minden szereplő elérhetetlen volt.

Nagyon jönne

Délután egy órakor viszont Elek Ákos már felvette a telefonját, és így kommentálta a napvilágra került értesülést:

– Már többen hívtak emiatt, de most végeztem az edzésen Felcsúton – mondta a 18- szoros válogatott. – A menedzserem azt ígérte, szól, ha bármilyen változás történik, de én még semmilyen hivatalos értesítést nem kaptam arról, hogy Miskolcra kellene mennem. Persze, szívem szerint már a Diósgyőrrel kezdeném el a következő hetet... – hangoztak a bánrévei középpályás szavai, aki előző nap szerepelt a Puskás Akadémia FC Békéscsaba elleni előkészületi mérkőzésén.

Nem sokkal később a Videoton egy közleményt adott ki honlapján, cáfolva a megjelenteket: „Elek Ákos továbbra is a Videoton FC labdarúgója. Ugyanakkor sajnáljuk, hogy a sajtóban ismét olyan információ jelent meg, amely nem felel meg a valóságnak. A hírverseny fontosságával természetesen mi is tisztában vagyunk, ugyanakkor egyegy ellenőrizetlen hír közlése a médiumok hitelességét is csorbítja, illetve a bennük szereplő profi sportoló további pályafutását is kedvezőtlenül befolyásolhatja, vagyis minden érintettnek kárt okoz.”

Védhet-e Ribánszki?

Eközben újabb védő jelent meg próbajátékon az Andrássy úton. A 19 éves Oláh Máté teljesítette – a szokásos – fizikai állapotfelmérést, róla azt érdemes tudni, hogy szerepelt az U19-es válogatottban, míg jelenleg az U20-as keret tagja. Az előző évadot Budapesten, az FTC-nél töltötte. Pár nappal korábban, hétfőn három próbajátékos érkezett a DVTK-hoz, és a Gyirmót elleni előkészületi összecsapást követően eldőlt, hogy Menyhért Gergő és Turcsik Tamás szolgálataira nem tartanak igényt, viszont a szlovák támadó, Tomás Oravec Miskolcon maradt, és a soron következő erőpróbán újabb esélyt kap a bizonyításra. További hír, hogy Igor Gal még mindig az NB III-as kerettel tréningezik, Vicente Arze pedig nem tért viszsza belgiumi próbajátékról. Bernardo Frizoni edz, dolgozik, szerződéséről folynak az egyeztetések (erről nyilatkozott szombaton maga az érintett is). Ribánszki a keddi meccsen meghúzódott, hogy mikor védhet, az a kapus és a csapatorvos konzultációja után fog eldőlni.

Ankét is lesz

A piros-fehérek egyébként ma 19 órától lejátsszák utolsó előkészületi találkozójukat, az ellenfél hazai környezetben a Vác lesz. A bajnoki nyitányt a szokásos ankéttal vezeti fel a Diósgyőr, amelyre július 24- én, kedden 18 órától kerül sor, a Szinvaparkban.

ÉM-KT, MI


A ligakupáról:

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága közleményben tudatta, hogy húsz csapat – köztük mind a 16 élvonalbeli együttes – nevezését elfogadta a Ligakupa 2012/2013-as idényére.

A Ligakupára benevezett csapatok: Siófok, Diósgyőr, DVSC-TEVA, Eger, Videoton, Ferencváros, Győri ETO, Honvéd, Kaposvár, Kecskemét, MTK, Paks, PMFC, Haladás, Lombard FC, Újpest, Gyirmót, Szolnok, Vasas, Zalaegerszeg.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!