Sport - Foci

2012.05.08. 08:09

Eb-győztes DVTK-edzőjelölt

Marco Pezzaiuoli 2009-ben kontinensviadalt nyert a német U17-es válogatottal.

Marco Pezzaiuoli 2009-ben kontinensviadalt nyert a német U17-es válogatottal.A diósgyőri labdarúgócsapat vezetői – bárki is kérdezte őket - hajthatatlanok voltak abban a tekintetben az elmúlt napokban, hogy nyilvánosságra hozzák: ki az a külföldi edző, aki Pécsett megtekintette a piros-fehéreket, a csapat játékát. Akkor lapunk nem bukkant az esetleges új edzőjelölt nyomára (aki nem a VIP helyen követte az eseményeket), azonban fotós kollégánk a pénteki összecsapás alatt több képet is készített a mecsekaljai stadionban.

Ezek alapján hétfőn kiderült, hogy a ,,rejtélyes idegen” bizonyosan a 43 éves német Marco Pezzaiuoli volt. Az olasz származású szakember 2010 nyarán került a Bundesligában szereplő TSG 1899 Hoffenheimhez, ahol előbb fél szezonon keresztül a vezetőedző, Ralf Rangnick segítője volt, aztán a ,,főnök” menesztését követően ő ült le a kispadra. A téli felkészülést már vele csinálta végig a Hoffenheim, a tavaszi évadot is, viszont utána a klub elnöksége váltott, így nem maradt az együttesnél. Pezzaiuoli pályafutása korábbi szakaszában a német U17-es válogatottat is irányította, amellyel 2009-ben korosztályos Eb-t nyert; a gárda legnevesebb labdarúgója a Borussia Dortmund ásza, Mario Götze volt...

Magyarázó típusú edző

A szakvezetőt talán a volt kiváló hálóőr, Petry Zsolt ismeri a legjobban, aki 2009 óta éppen a Hoffenheimnél kapusedző.

– Olyan egy hete, tíz napja beszéltem Szentes Lázárral, aki elmondta, hogy külföldi szakembert kívánnak szerződtetni Diósgyőrben – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Petry Zsolt. – Szeretett volna minél több részletet megtudni Marcoról, ám jelezte, több edző is van abban a bizonyos kalapban.

Az egykori 38-szoros válogatottat ezután arról kérdeztük, jellemezze Pezzaiuolit, ossza meg velünk a német mester futballról vallott nézeteit.

– Marco egy jól felkészült szakember, a legújabb módszerekkel dolgozik – folytatta Petry Zsolt. – Azt, hogy fél év után, Rangnick távozását követően rá gondoltak, mindenképpen azt jelzi, bíztak benne a klubnál. Nagyon jó nevelőedző, ezt a német utánpótlásban bizonyította. Ha tanult azokból a hibákból, amiket a fél éve alatt az első csapatnál vétett, akkor az csak a hasznára vált. Vezetőedzőként átvette elődje játékrendjét, a 4-3-3-at, de igazából azon nem is akart változtatni, mert a Hoffenheim akkori kerete ehhez a rendszerhez passzolt. Persze, a mai futballban egy ilyen felállás nem mérvadó, mert meccs közben cserélődhetnek az emberek a posztokon. A technikai és a taktikai részre egyaránt óriási hangsúlyt fektetett, ugyanúgy a rövidpasszos focit helyezte előtérbe, mint a spanyolok. Ő egy magyarázó, nem diktatórikus típusú edző, a kommunikációra, a megértésre nagyon figyelt, szerette, ha egy játékosnak a fejében megvan a terv minden szituációra, amikre azonnal reagálni tud.


Marco Pezzaiuoli pályafutása

A mannheimi születésű Marco Pezzaiuoli állomáshelyei edzőként

2000/2003: Karlsruher SC

2003/2006: Suwon Bluewings (koreai)

2006/2007: Eintracht Trier

2007/2008: Németország U16

2008/2009: Németország U15, Németország U17

2009/2010: Németország U18

2010/2011: TSG 1899 Hoffenheim


A megfejtő

Fotós kollégánknak, a pénteki Pécsi MFC-Matias – Diósgyőri VTK (1-2) bajnokin a nézőtérről készített két ,,leggyanúsabb” fotóját hétfőn közzé tettük a Borsod Online-on, és kértük a drukkerek segítségét abban, hogy valamelyikük hátha felismeri az akkor még csak feltételezett edzőjelöltet. Nem tartott sokáig a ,,játék”, az egyik drukkernek rövid idő alatt sikerült beazonosítania a német edzőt. A leggyorsabb ,,megfejtőnek” Juhász Gergőnek ezúton is köszönjük a közreműködést, aki felismeréséért ajándékot kap.


Úgy tűnik, hogy sikerült megtalálnunk a DVTK edzőjelöltjét!

Pécs, Miskolc - Ott volt Pécsett Szentes Lázár lehetséges utódja, de nem "mutatta magát".


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!