Sport - Foci

2012.02.09. 15:59

DVTK: Győzelem a macedónok ellen

A Diósgyőri VTK "B" győzelemmel kezdett Belekben.

A Diósgyőri VTK "B" győzelemmel kezdett Belekben.

A Diósgyőri VTK labdarúgócsapata lejátszotta második edzőmeccsét a törökországi edzőtáborozása során. Belek városában csütörtökön a macedón első osztályban szereplő FK Shkendija volt a piros-fehérek ,,B” csapatként számon tartott gárdájának ellenfele. A borsodi együttesben 10 olyan játékos lépett pályára ez alkalommal, akik az első meccsen nem jutottak szóhoz, illetve további három olyan labdarúgó is, akik a szerdai, Cracovia Kraków elleni, 1-1-re végződött erőpróbán is játszottak. Bennük az a közös, hogy mindhárman cserék voltak a lengyel együttes ellen, akkor Vadász és Demkó 10-10 percet, Bacsa pedig egy fél félidőt játszott. A DVTK Törökországban edzőtáborozó keretéből így eddig csak egy játékos, a fiatal kapus Rakaczki nem kapott még lehetőséget.

A program szerint pénteken egy edzés vár a játékosokra, míg szombaton a DVTK ,,A” a szerb Vojvodina ellen meccsel (tervezett kezdési időpont ottani idő szerint: 15 óra), a DVTK ,,B” pedig vasárnap a bolgár Botev Plovdiv ellen lép pályára (tervezett kezdési időpont ottani idő szerint: 15 óra). Az már szinte biztos, hogy az utolsó beleki edzőmeccsét a jövő héten szerdán az orosz Kamaz ellen játssza a Diósgyőr, és az egy nappal ezelőtti, vagyis keddi napon a román Dinamo Bucuresti, vagy a Rapid Bucuresti lehet a piros-fehérek ellenfele, esetleg egy orosz gárda, attól függően, hogy a román szövetség a február utolsó hétvégére tervezett tavaszi bajnoki idény rajtjának elhalasztásáról dönt-e.

Határozottság

– Az első félidőben nagyon jól játszottunk, uraltuk a játékot, veszélyesebbek voltunk, több helyzetünk is volt, és gólt is szeretünk – kezdte rövid összefoglalóját Benczés Miklós, a DVTK edzője. – Erős csapat volt az ellenfelünk, dinamikusan játszottak, a második félidő kiegyenlítettebb volt, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek.

Arra a kérdésünkre, hogy mi az, ami tetszett, és mi az nem, a Shkendija elleni mérkőzésen, Benczés Miklós a következőket válaszolta:

– Tetszett az a határozottság, amivel pályára lépett a csapat, és ahogy az első félidőben játszott, minden meccsen így kellene ennek lennie. És voltak ugyan hibák a játék felépítésben, a helyezkedésekből adódóan, de még van idő ezen javítani. Illetve a második félidő végére kicsit fellazult az a szerkezet, ami elterveztünk.

Mint azt a DVTK edzőjétől megtudtuk: mindenki egészséges a keret tagjai közül, csak Seydit kellett kisebb sérülése miatt lecserélni az első félidő után.


Beleki második meccs

Diósgyőri VTK – FK Shkendija 1-0 (1-0)

Diósgyőri VTK: Farkas B. – Vadász, Budovinszky (Demkó, 62.), Nagy T., Bernardo – Lippai, Takács P. – Dobos, Arze, Bogáti – Seydi (Bacsa, 46.). Edző: Benczés Miklós.

Gólszerző: Bogáti (7.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!