Sajószentpéter hírei

2011.07.22. 12:41

Siker volt a III. Sajószentpéteri Városnapok

Sajószentpéter - 6 nap, 30 program, 800 fellépő és több mint tízezer néző. Röviden így lehetne summázni a III. Sajószentpéteri Városnapokat.

Sajószentpéter - 6 nap, 30 program, 800 fellépő és több mint tízezer néző. Röviden így lehetne summázni a III. Sajószentpéteri Városnapokat.Kedden, az „Amikor én még kissrác voltam…” című vetélkedőn nosztalgiázhattak és eleveníthették fel a 60-as, 70-es és 80-as évek hangulatát a vállalkozó kedvű játékosok.

Szerdán Vujity Tvrtko újságíró, televíziós műsorvezető közvetlenségével, szerénységével és zamatos panyolai pálinkakóstolójával a szó szoros értelmében „levette” a közönséget a lábáról. Az Idősek klubjában tett látogatásán, a „Sajó-pART – 2011” képzőművészeti tárlaton, melyet ő nyitott meg, valamint a „Pokli történetek – angyali történetek” izgalmas és szívbe markoló filmekkel tarkított műsorán számos újabb rajongót szerzett magának.

A református nagytemplom többszáz éves ódon falai között csütörtökön a Cantemus Vegyeskar adott emlékezetes koncertet. A több mint száz néző elvarázsoltan hallgatta a műsort, melynek ráadásaként felcsendült Kodály Zoltán „Esti dal” c. műve. Fantasztikusan szép volt!

Péntek délután ünnepi testületi ülés keretében adták át a város kitüntető címeit, majd este jött a Városnapok legnagyobb sikere és legtöbb nézőt vonzó programja (mintegy 5 ezer fő) az EDDA koncert. A majd kétórás bulin fiatalok, középkorúak és idősebbek közösen énekelték Pataki Attilával az ismert slágereket. Több  generáció lett néhány óróra újra „rocker”. Kellemes idő, jó zene, kiváló közönség: minden adott volt a sikerre.

A hétvége hagyományosan a színes program kavalkád jegyében telt el. Az MSK előtti tér megtelt vásározókkal, vendéglátósokkal, de felépült egy „Vidámpark” is. Voltak sportversenyek (foci, tenisz, sakk), borverseny és természetesen számtalan műsor a hatalmas szabadtéri színpadon.

Szombaton megrendezésre került az I. Sajószentpéteri Mazsorett Fesztivál, melyen 6 mazsorett együttes – köztük az Európa bajnoki címekkel büszkélkedő mezőberényiek -, valamint 3 fúvószenekar vett részt. Bemutatót tartottak sajószentpéteri fitness klubok és karatékák, s fellépett Szász Kitty is labdazsonglőr bemutatójával. Büszkék lehetünk e sajószentpéteri lányra, aki nemrég 90 ezer néző előtt, a Real Madrid – Barcelon BL elődöntőn ejtette ámulatba a közönséget, Messit és Critiano Ronaldót. A szombati napot egy igazi showman, Király L. Norbi műsora zárta a zsúfolásig megtelt téren.

Vasárnap délelőtt a gyerekeket a bábműsor mellett egy népi játszópark is várta, fa körhintával és különleges régi játékokkal. Jó volt látni azt, hogy a sokszor csak a számítógép mellett ülő gyerekeket hogy elvarázsolták a régi, fából készült játékok. Délután műsort adtak a Művelődési Központ csoportjai, akik most egy Európai Uniós pályázati programban is részt vesznek. A tavalyihoz hasonlóan ismét sikert arattak a tiszaújvárosi akrobatikus tornászok, a Gimnasztráda együttes. Szombathoz hasonlóan szinte egy tűt sem lehetett leejteni a téren este, amikor Tóth Gabi lépett a színpadra, majd a humor nagyágyúi, az Irigy Hónaljmirigy. Az ő fergeteges műsoruk zárta a III. Sajószentpéteri Városnapokat. A fantasztikus hangulatú műsort bizonyítja, hogy miután kiparódiázták Fluort és SP-t, úgy búcsúztak a közönségtől: ők e koncert után SP rajongók lettek, mármint SP, mint SajószentPéter. Szép gesztus volt a „fiúktól”!

Köszönet a közönségnek, hogy ilyen nagy létszámban látogatta a programokat nem csak Sajószentpéterről, hanem a környékről is, köszönet az önkormányzatnak, hogy anyagilag is támogatta a rendezvénysorozat megszervezését, és köszönet az égieknek, hogy az előrejelzések ellenére ideális időjárást biztosítottak!

- MSK - Sajószentpéter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!