hirdetés

2021.11.17. 14:38

Miért érdemes elektromos fogkefét használni?

Szinte nincs olyan ember, kisgyermek vagy felnőtt, aki ne rettegne a fogorvostól. Mindenki szép, fehér és egészséges fogakról álmodik. Fogmosásnál egyáltalán nem mindegy, hogy mivel, hogyan és meddig végezzük ezt a tevékenységet. Ha odafigyelünk ezekre a részletekre, és megfelelően mossuk fogainkat, nagy valószínűséggel ritkán kell majd fogorvoshoz fordulnunk.

Forrás: pixabay

Szájüregünk higiéniáját manuális és elektromos fogkefékkel egyaránt fenn tudjuk tartani, azonban tudunk kell, hogy azt a fokú tisztítást, amit az elektromos fogkefékkel el tudunk érni, azt a hagyományos fogkefékkel szinte lehetetlen.

Az elektromos fogkefe igen hasznos találmány, mégis nagyon sokan idegenkednek tőle, és inkább a hagyományos, manuális fogkeféket használják. Vajon miért van ez így, mi az, ami miatt az emberek inkább a hagyományos fogtisztítás mellett döntenek? Valószínűleg az alacsony beszerzési ár az, ami döntő tényező ebben a témában. Pár száz forintért bárhol vásárolhatunk hagyományos fogkeféket, keményebb vagy puhább sörtékkel. Utazások során, ha éppen otthon is marad, a legközelebbi boltban vehetünk egy másikat. Mik azok a tényezők, ami miatt jobb, ha elektromos fogkefét használunk?

Az elektromos fogkefék számos olyan előnnyel rendelkeznek, amelyek a manuális fogkefékről nem mondhatók el. Manapság a piacon számos típussal találkozhatunk, de akármelyiket is választjuk, biztos nem fogunk rossz döntést hozni. Az ilyen típusú fogápolás jobbnak bizonyult, hiszen sokkal alaposabb, hatékonyabb tisztítást tesz lehetővé, mint a manuális fogkefével történő fogmosás. Kerek fejük optimális erősséggel forog, ami sokkal alaposabban képes eltávolítani a baktériumokat, lerakódásokat, mindeközben kíméletes a fogínyhez és a fogzománcban sem tesz kárt. Klinikai tesztek bizonyítják, hogy a rezgő, forgó mozgás alaposabban gondoskodik a szájüreg egészségéről, mint a hagyományos társa, hiszen ez a pulzáló mozgás akár 100%-kal több lepedéket képes eltávolítani a fogakról. A kis, kerek forgófej olyan mozgásra képes, amire az emberi kéz nem. Ez azt jelenti, hogy percenként akár 40-50 ezer mozdulatot tud megtenni, míg a manuális fogkefe maximum 300-600-at. A kerek fejforma körbeöleli a fogfelületet, és a felgyülemlett ételmaradékokat a nehezen elérhető területekről is alaposan eltávolítja. Ennek köszönhetően, fogaink hosszabb időre megőrzik tisztaságukat, és egészségesek maradhatnak.

Markolatuk elemmel vagy akkumulátorral van ellátva, amit bizonyos időnként fel kell tölteni. Míg a manuális fogkeféknél nem mindig tartjuk be az ajánlott 2 perces fogmosást (minimum napi kétszer), néha rövidebbre sikerül, addig az elektromos fogkefék szinte „rákényszerítenek” minket, hogy kivárjuk azt az adott időt, és alaposan mossuk meg fogainkat. Ezt a beépített időmérőnek köszönhetjük, ami 30 másodpercenként jelzi, hogy áttérhetünk a szájüreg másik részének tisztítására.

Elektromos fogkefével élvezet a fogmosás, hiszen csak annyi a dolgunk, hogy gyengéden a fogunkhoz nyomjuk a kefét, és lassan végigvezetjük egyik fogról a másikra az egész fogsoron át, úgy, hogy a fogakon két-három másodpercre megállunk.

A kíméletes és mégis hatékony fogmosást a nyomásérzékelő szenzorok is elősegítik, hiszen rezgő mozgással figyelmeztetnek minket arra, ha túl erősen nyomjuk a kefét. Fogainkat és fogínyünket így meg tudjuk kímélni a túl erősen, durván végzett fogmosás követkeményeitől.

Az elektromos fogkefék hatékonyan eltüntetik a kávé, a dohányzás vagy egyes ételek okozta felületi elszíneződéseket is, így azt is elmondhatjuk, hogy alkalmazásával fogaink fehérebbek is lesznek. Ügyeljünk szájüregünk megfelelő higiéniájára, hogy elkerülhessük a fogászati problémákat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában